2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Végre: Varga Judit bejelentette, hogy készül az európai Big Tech-szabályozás

Az igazságügyi miniszter a Google magyarországi vezetőivel egyeztetett a készülő európai uniós Big Tech-szabályozással kapcsolatban.
 
 

Varga Judit csütörtökön a Facebook-oldalán számolt be a találkozóról, kiemelve, hogy Magyarország a Digitális szabadság bizottság munkájának köszönhetően élen jár a közös európai szabályozás kialakításában.    

Azt írta: a többi európai országhoz hasonlóan,

Magyarországon sem állít más elvárást a nagy technológiai cégekkel szemben, mint a törvényes, átlátható és ellenőrizhető működést.

„Semmi mást, mint ami a többi cégre, nagyvállalatra vagy kisvállalkozóra is vonatkozik” – tette hozzá. Varga Judit úgy fogalmazott: egy dolgot szeretnének elérni, azt, hogy – átlátható szabályozással – a magyar emberek személyes adatai és véleménynyilvánítási szabadsága a legmagasabb szinten védve legyenek.    

A miniszter tudatta, az eszmecsere folytatódik, egyúttal azt kérte, hogy az emberek mondják el ezzel összefüggésben a véleményüket a https://digitalisszabadsag.kormany.hu/varjuk-velemenyet oldalon.    

Varga Judit március 5-én jelentette be, hogy egyeztetni fog a Google-lal, és konzultációkat kezdeményez a Facebook és más nagy technológiai cégek vezetőivel is.

Forrás: MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató