2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Vadiúj stadionban csaphatunk ma össze a románokkal

A Bozsik Aréna Budapest új büszkesége, egyelőre drukkerek nélkül várja a csapatokat

Rangos nemzetközi tornán debütált Budapest új focistadionja. A kispesti Bozsik Arénában hamarosan a házigazda Honvéd is hazaköltözhet, de ma még az U21-es fociválogatott játszik ott Eb-meccset Románia ellen (M4 Sport, 18 óra). A magyar-román csata minden drukker számára ünnepnap.

8200 néző befogadására alkalmas stadion szinte minden összecsapásra alkalmas lehet a jövőben. A tízezer négyzetméteres játéktéren végig fedett lesz a lelátó. A beruházás keretében egy háromemeletes főépületet is megépítettek, ahol a sporttechnológiai területek, a VIP helyiségek, valamint a fő kamera- és közvetítő állások kapnak majd helyet. A stadion a besorolása alapján a legmodernebb, UEFA 4-es lesz, vagyis akár Bajnokok Ligája-csoportmeccseket is lehet majd rendezni benne. A lelátó alatt 438 parkolóhelyet alakítanak ki a szakemberek, ezek harmada a VIP-vendégek részére lesz fenntartva.

A kispesti szurkolók érthetően már csak azt várják, hogy ők is elfoglalhassák helyüket a lelátón. Információnk szerint a klub nem szeretné nézők nélkül avatni, ezért a hazaköltözéssel megvárják, míg a járvány lecsendesedése után végre a szurkolók is mehetnek a stadionba.

Forrás: Ripost

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató