2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Egy migráns letörte az egyik keresztet egy nemrég felavatott belgrádi emlékműről

Egy afgán férfi letörte az egyik kereszt egy részét a Nemanja István (Stefan Nemanja) szerb uralkodónak január 27-én nagy pompával állított belgrádi emlékműről. Egy szerb hírportál szemtanúkra hivatkozva azt írta, hogy az elkövető egy migráns volt.

Az eset szombaton délután négy óra körül történt. Egy szemtanú elmondta a belgrádi Telegraf hírportálnak, hogy a férfi először körbejárta az emlékművet, majd letörte az egyik kereszt egy darabját.

Láttuk, hogy megpróbált letörni valamit. Többen is voltak a környéken, amikor letépte a kereszt egy részét. Valaki azonnal rákiáltott, hogy „Mit csinálsz?”, amire ő azt mondta, hogy “I’m sorry”. Két fiatalember elindult felé, amire ő menekülni kezdett

– mondta egy lány, aki a helyszínen tartózkodott.

 

Időközben a belügyminisztérium megerősítette, hogy a Száva téren meggyalázták a Nemanja Istvánnak szentelt emlékművet.

A rendőrség néhány órával később megtalálta és letartóztatta azt a 28 éves afganisztáni állampolgárt, aki a rongálást végrehajtotta.

A férfinál kis mennyiségű marihuánát és hasisnak tűnő anyagot találtak, amelyet lefoglaltak.

A rendőrség megállapította, hogy a férfit már korábban kiutasították az országból, de ő a megszabott idő alatt ennek nem tett eleget.

A 28 éves afgán férfit őrizetbe vették, és a szabálysértési eljárás megindításának kérelmével együtt átadják az illetékes bíróságnak.

hivatalos rendőrségi közlemény az elkövetővel kapcsolatban nem használta a “migráns” kifejezést.

Forrás: Balk.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató