2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Thürmer Gyula: A közösségi oldalakkal megbolondították az embereket

A Munkáspárt elnöke elmondta a véleményét.

A szabadság a kapitalizmus legszebb és legnagyobb hazugsága. A francia forradalom a szabadság, a testvériség, az egyenlőség álmát hirdette meg – írja Thürmer Gyula A Szabadság e heti számában. A liberális tőke szemünk láttára méri az utolsó csapásokat a szabadság eszméjére.

A liberális tőke odáig jutott, hogy neki a nép, mint emberek összessége sem kell. Jöjjön a mesterséges intelligencia, a gép nem tüntet, nem sztrájkol! Ne kínlódjunk a saját népünkkel, adjunk neki annyi pénzt, hogy befogja a száját, hosszú távon váltsuk le őket migránsokkal! Mindegy, hogy milyen nyelven beszél, milyen a vallása, csak ránk szavazzon!

A közösségi oldalakkal megbolondították az embereket. Elhitették velük, hogy közösséget alkotnak, miközben éppen elszigetelték őket egymástól. A koronavírus óriási lapáttal tett rá. A tőke ma képes az emberek szinte minden pillanatát ellenőrizni. Képes úgy terelni az embereket, hogy azok közben elhiggyék: mi szabadok vagyunk. Borzalom!

A liberális tőke szemünk láttára méri az utolsó csapásokat a szabadság eszméjére. Ne a korlátozásokra, a tilalmakra gondoljanak! Azok mindig voltak, megszoktuk őket. Most a szabadságot a szabadsággal teszik tönkre.

A liberalizmus a pénz totális uralma előtt nyit utat. Olyan világot teremt, ahol valóban csak egy mérce van, a profit. A liberális tőke a profitja érdekében most feláldozni készül mindent, amit elődjeink teremtettek, amin felnőttünk, amit szerettünk. Szabadságot hirdet, valójában börtönt teremt. Az embert, mint egyént emeli piedesztálra, de az embert, mint közösségi lényt, mint nemzetet, mint népet pusztítja el.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató