2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

A román szövetség panaszt tett az UEFA-nál az U21-es találkozó miatt

Helytelen viselkedés miatt feljelentette az UEFA-nál a magyar U21-es válogatott játékosait a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) a két ország szombati Európa-bajnoki találkozója után – írja a Gazeta Sporturilor.

A 2–1-es román sikerrel zárult budapesti találkozó után előbb a román csapatkapitány, Marius Marin vádolta meg a magyar játékosokat, hogy cigányoknak nevezték a mérkőzés közben ellenfeleiket, most pedig a román feljelentésben sajtóhírek szerint az áll, hogy a találkozó után, az öltözők környékén is volt egy hasonló incidens.

A Gazeta Sporturilor bukaresti napilap kérdésére a FRF elismerte, hogy hivatalos panaszt tett a történtekről az UEFA-nak, ám részleteket nem közöltek az esetről.

Úgy tudjuk, az MLSZ egyelőre semmilyen hivatalos értesítést nem kapott az ügyben.

„Bár a mutatott játék javult az első csoportmérkőzéshez képest, a kitűzött szakmai célt – a pontszerzést vagy a győzelmet – sajnos nem sikerült megvalósítania a magyar válogatottnak. Ami a mérkőzésen történt egyéb eseményeket illeti, azokkal a lefújás után nem érdemes tovább foglalkozni. Hozzá kell tenni, hogy a közösségi média oldalakról nagy számú sportszerűtlen, érzelmektől átitatott kommentet kellett törölni a mérkőzést követően, ebből a szempontból kiemelkedő a játékosok és sportszakemberek felelőssége" – közölte az üggyel kapcsoltban még vasárnap a Magyar Labdarúgó-szövetség kommunikációs osztálya.

Forrás: NSO

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató