2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Vesztegzárra készül Ausztria

Ausztriában tömegek lepték el Bécs belvárosát, hétfőtől ugyanis hat napig vesztegzár alá kerül több tartomány, benne az osztrák főváros is. Bezárnak az üzletek és egész napos kijárási korlátozás lép életbe, csak azok mehetnek majd utcára, akiknek nagyon muszáj. Az utolsó napot ezrek használták ki egy kis korzózásra, de sokan a legalapvetőbb szabályokat sem tartották be.

Százak hömpölyögtek Bécs sétálóutcáján vasárnap, egyetlen nappal a szigorú vesztegzár életbelépte előtt.

Sokakon nem lehetett maszkot látni: voltak, akik fagylaltot nyaltak, mások biciklire szálltak. Mindenki megpróbálta kiélvezni a hirtelen beköszöntött, tavaszi időjárást addig, amíg még lehet: hétfőtől ugyanis hat napon át, 24 órás kijárási korlátozás lép életbe Bécsben, Burgenland és Alsó-Ausztria tartományban, az emberek csak munkába, élelmiszerboltba és patikába menet hagyhatják el otthonaikat.

Óriási volt a forgalom a divatszalonokban: tömött sorok kígyóztak az üzletek előtt. Hétfőtől egy szűk hétre minden bolt és testi kontaktussal járó szolgáltatás lehúzza a rolót.

Az iskolákban és munkahelyeken heti egyszeri vírustesztet írtak elő,

ha ennek nem tesznek eleget, otthoni munkavégzésre és digitális oktatásra kell áttérni.

Napi több mint háromezer fertőzöttet regisztrálnak szerte Ausztriában: az aktív fertőzöttek száma a harmadik hullám kitörése óta több mint a kétszeresére nőtt.

A kórházak koronavírusos betegekkel vannak tele, a helyzet országszerte egyre romlik,

ezért a kormány azt fontolja, hogy az egész országra kiterjesztik a keleti tartományokra kihirdetett óvintézkedéseket.

Forrás: Hirado.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató