2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Az ingyenes parkolás időszakában Pikóék kerékbilincseléssel várják az embereket az oltópontoknál

Kerékbilincset kapott a hétvégén a Pikó András vezette kerületben egy várandós kismama, aki a Semmelweis Egyetem oltópontjára érkezett vakcináért, vidékről - írja a Pestisracok.hu.
 
 
Az extra oltópontra olyan sokan érkeztek, hogy a környéken sehol sem volt szabad parkoló, ezért arra az időre, míg az oltást a szintén várandós kismama utastársával megkapják, autóját egy turista buszok számára kijelölt, használaton kívüli parkolóban hagyta. A bilincset másfél óra utánajárás, telefonálgatás után sikerült levetetni, ekkor tudtak csak hazaindulni. A történtek után a jövendőbeli nagypapa kereste meg a PestiSrácok.hu szerkesztőségét. Azt mondta, megható látni azt a felelősségtudatot, az anyaoroszlán küzdő szellemét, ahogy a kismamák gyermekükért is fontosnak tartják, hogy mielőtt megkapják a vakcinát és azonnal éltek a lehetőséggel, ahogy számukra oltópont nyílt.
Ugyanakkor arra az erkölcsi mélységre, amikor oltásra érkező kisgyermekes anyukákat, várandós édesanyákat büntetnek, megfelelő szavak sincsenek a szótárban.
 
 
Megszokhattuk már, hogy az oltásellenes ellenzék konkrétan bármire, sőt, még annál is többre képes. Ahogy azt némely politikusuk nem is rejti véka alá, nekik az a jó, mert abban van számunkra politikai haszon, ha kudarcot vall a kormány járványkezelése, kvázi minél többen meghalnak. Szaniszló Sándor, Pestszentlőrinc DK-s polgármestere még vissza is küldött 8000 Syhopharm vakcinát, mondván a háziorvosoknál nem akadt jelentkező, akinek beadják. Ezzel csak durván 4 falunyi embertől vették el a lehetőségét annak, hogy védettek legyenek a súlyos esetekben halált okozó vírus ellen. Ezúttal Józsefváros vezetésénél gurult el a gyógyszer:
 
Pikó András, az ellenzéki pártok által támogatott polgármester kerületében a hétvégén a kismamáknak kijelölt oltópont környékén grasszáltak a parkolóőrök és olvasóink elmondása szerint vadásztak a tilosban parkolókra.
 
Akadhatott dolguk bőven, ugyanis a Semmelweis Egyetem által várandós és szoptatós kismamák számára megnyitott extra oltópontra a meghirdetett napon, március 26-án reggeltől folyamatosan érkeztek nagy számban az édesanyák. Szabad parkolóhelyet állítólag sehol nem lehetett találni a közelben. A pár hónapos kicsinyükkel vagy nagy pocakkal érkező anyukák nyilván nem szerettek volna tömegközlekedési eszközre zsúfolódni, és valljuk be, ilyen állapotban túl sokat gyalogolni sem lehet könnyű, maszkban.
 
A PS szerkesztőségét egy felháborodott nagypapa kereste meg, akinek a lánya egy másik várandós kismamával együtt indult az oltásért. Mivel sehol sem találtak szabad parkolót, a gépkocsit egy turistabuszoknak kijelölt öbölben hagyta, gondolván, nem lehet útban a gépjármű akkor, amikor a turistabuszok majd egy éve nem járnak és turisták sem lehetnek közel-távol sehol. Három órát vártak a vakcinára. Mire visszaértek az autóhoz, azon még csak nem is mikuláscsomag, azaz büntetésről szóló cédula, hanem kerékbilincs éktelenkedett, amit csak másfél óra elteltével tudtak leszereltetni, hogy hazaindulhassanak vidékre.
 
A nagypapa azt mondta, megható az édesanyáknak az a felelősségtudata, az az erős anyai ösztön, ami a kicsinyét védő anyatigris harciasságát idézi – így indultak szombaton az anyák a talán túlélést jelentő vakcináért. Ebben a helyzetben, pláne ha sehol sincs szabad parkoló, az a legkevésbé fontos, hogy szabályosan parkírozza le az autóját az a gyermekét féltő édesanya, aki az első szóra rohan, hogy védelmet szerezzen a gyermekének.
 
 
A kismama édesapja, vagyis a büszke nagypapa nyílt levelet írt Pikó Andrásnak, amit változtatás nélkül közlünk:
 
LiPikóka!! Verőfényes, madárfüttyös, varázslatos tavaszi délelőtt, nagy a nyüzsgés a józsefvárosi utcában. A remény és öröm szele jár, sorra érkeznek az autók. Expedíciók indulnak, várandós és szoptatós édesanyák vonulnak a Korányi Sándor utcában, ki hogyan, babakocsi, hordozó, pici babák, segítő apukák és nagymamák. Megnyílott a kismama oltópont, végre vége lehet az aggodalomnak a várandós és szoptatós édesanyákért, magzatokért és gyermekekért. Megtelik az utca, elvonul a had, de a forgalom sűrűjéből sárganínós közterület felügyelet érkezik, kerékbilincs kerül jó pár autóra. Igen, a mellékutca szélén 20 m hosszan várakozni tilos a tábla, „kivéve autóbusz”. Nem helyi, nem is távolsági, hanem talán turista buszoknak fenntartott hely lehet, itt van a Természettudományi Múzeum. Tudjuk, tilosban nem szabad megállni, de a járványban egy éve bizonyosan nem járt erre turista busz és az autók sem voltak útban senkinek. Igen, meg is lehetett büntetni a vétkeseket, de erre ott van a mikulás csomag. A kismamák oltakoztak, visszatértek, a gyermekek elfáradtak, megéheztek, sírtak, aztán már a nagymamák is sírtak. Nem tudtak elindulni, az autón ott volt a bilincs. És ott is maradt még másfél óráig. Józsefváros. Pandémia. Polgármester Pikó András. Pikó András! Ez nem játék, ez nem a Klub Rádió, ez nem villanyvasút, ez a valódi világ, ahol van remény, emberség és van lelketlen érzéketlen gazemberség! Szóval Pikó takarodj! Egy nagypapa
 
A PS megkereste Józsefváros polgármesterét és megkérdezték, milyen megfontolásból portyáztak a parkolóőrök ingyenes parkolás idején éppen a várandós kismamák oltására kijelölt extra oltópont körül?
Személy szerint a polgármester elfogadhatónak tartja-e, hogy ingyenes parkolás, boltzár idején ilyen aktívan tevékenykednek a parkolóőrök és semmit sem tolerálva kerékbilincselnek?
Személy szerint a polgármester elfogadhatónak tartja-e, hogy szünetelő turizmus idején, amikor nem járnak a turistabuszok, kerékbilincset tegyenek egy oltásra érkezett kismama autójára, aki egyértelműen azért állt meg a használton kívüli turistabusz parkolóban, mert sehol sem volt a közelben szabad parkolóhely?
Összesen hány autóst büntettek meg a szombati napon a Semmelweis Egyetem környékén? Amennyiben Pikó András válaszol kérdéseikre, a cikket frissítjük!
 
Forrás: Pestisracok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató