2021. június 20. - Rafael
EUR : 355.38
USD : 298.31
Időjárás ikon31°19°

Müller Cecília: Magyarország oltónemzet

Magyarország oltónemzet, rövid időn belül kétmillióan lesznek azok, akik megkapták már legalább az első védőoltást a koronavírus ellen – mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.

Müller Cecília úgy fogalmazott: „van remény arra, hogy megállítsuk a harmadik hullám felfelé ívelő szakaszát ilyen nagyszámú oltakozó mellett”.

Kifejtette, folyamatosan érkeznek az oltóanyagok Magyarországra, a napokban sokan kapják meg a második oltást amellett, hogy elkezdik a pedagógusok, és folytatják az idősek oltását is. Hangsúlyozta: az oltási rendszer megalapozott, oltóanyagért elmennek a „világ minden sarkába”.

Hozzátette, a járványügyi adatok még mindig kedvezőtlenek, 24 óra alatt 262-vel nőtt azok száma, akik kórházi kezelésre szorulnak, a brit vírusmutáns egészséges fiatalokat is megbetegít. Emiatt nagyon nagy az egyéni felelősség a járványügyi szabályok betartásában, leginkább a maszk viselésében – húzta alá Müller Cecília.

 

MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató