2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Niedermüllerék szerint vidéken nincs internet

Úgy tudják, sok helyen víz és áram sincs az országban. Pontosabban nem tudják mi van.

A baloldali politikusoknak elég fura fogalmai vannak a magyar vidékről – legalábbis a drót.info cikke alapján. A portál az ATV egyik adását szemlézte, amelyben a DK-s Niedermüller Péter és Komlódi Gábor (a zuglói MSZP-s Tóth Csaba ügyvédje) arról értekezett, hogy vidéken több helyen nemhogy internet, de folyóvíz és áram sincsen.

„Na, de mi van Ózdon, pontosan, ahol a gyereknek egyébként nincs internet, ahol online oktathatnák. Sokszor egyébként folyóvíz vagy áram sincsen.” – fogalmazott a baloldali ügyvéd. Niedermüller reakciójában beismerte, fogalmuk sincs, hogy mi van valójában vidéken.

„Képzeljük el, hogy ha Ózdon ez van, ami azért mégiscsak egy város, nem? Ha Ózdon ez van, akkor képzeljük el, mi van mondjuk Dél-Baranyában, a kis falvakban, Dél-Békésben (…). Semmit nem tudunk erről. Vagy ki az, aki tud bármit is, hogy mi van ezeken a helyeken? Semmit nem tudunk” – fogalmazott.

Komlódi  kijelentése egyébként egyértelmű csúsztatás. Magyarországon kiváló internethálózat lefedettsége. Ez a legnagyobb szolgáltatók, a Telekom és a Vodafone térképein is tökéletesen látszik, néhány hegységet és lakatlan területet leszámítva tényleg mindenhol elérhető az internetszolgáltatás Magyarországon.

A digitális oktatáshoz ráadásul ingyenes az internet.

Aki fizetett érte, annak pedig visszamenőlegesen is igényelhető a térítés

Nem ez az első alkalom, hogy baloldali politikusok és közéleti szereplők erős kijelentéseket tesznek a vidékkel kapcsolatban. A közelmúltban például Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere kijelentette, a Fidesz vidéki szavazói még egy keresztrejtvényt sem tudnának megfejteni.

A Jobbikhoz köthető N1 TV műsorában Pörzse Sándor és Havas Henrik butának nevezték a magyar embereket, majd Havas kifejtette, hogy Trianon után  Magyarországon kizárólag a parasztok és a zsellérek maradtak , akiket „lepofoz a földesúr, az intéző, a csendőr”. Hozzátette, „És ezek most gyűlölik Budapestet, amelyik valóban világváros, valóban multinacionális, valami egészen elképesztő kulturális háttere van, és ezek a parasztok ezt nem bírják elviselni”.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató