2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Salvini: a budapesti találkozón a jövőbeli Európa értékeit fektetik le

Az Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfővel közös találkozó a koronavírus-járvány utáni Európa építését szolgálja – válaszolta Matteo Salvini, az olasz Liga párt vezetője az MTI kérdésére a nemzetközi sajtónak kedden adott online interjúban, amely megelőzte csütörtökön esedékes budapesti útját.

Kijelentette, hogy a budapesti találkozó témája a járvány utáni Európai Unió újraindítása lesz. „A Covid-19 után Európa is más lesz, lehetőség nyílik egy új európai identitás újragondolására” – mondta Salvini.

Megjegyezte, hogy a Liga, a Fidesz és a Jog és Igazságosság párt közös európai értékeket vallanak, amely a munkát, a jólétet, a biztonságot, a családokat, az Európát megalapító keresztény értékeket helyezi középpontba. „Közös chartát mutatunk be a közös értékek, célok meghatározásával” – közölte Matteo Salvini.

Hozzátette, nem szerepel napirenden a Liga csatlakozása az Európai Néppárthoz (EPP). Kijelentette, ha az Identitás és Demokrácia és az Európai Konzervatívok és Reformisták pártcsaládja egyesülne, a második legnagyobb frakció lenne, és „ismét naggyá tenné Európát”.

 

MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató