2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Ukrajnában nyomoznak az MSZP-s cigicsempész, Legény Zsolt ellen

Nyomozás indult a cigicsempész szocialista Legény Zsolt ellen Ukrajnában – jelentette be közösségi oldalán Budai Gyula, a Fidesz parlamenti képviselője. Mint Budai Gyula bejegyzéséből kiderült, Ukrajna Állami Fiskális Szolgálatának Kárpátaljai Megyei Főigazgatósága nyomozó osztálya előzetes vizsgálatot folytat az ügyben.

Portálunk is beszámolt arról, hogy Legény Zsolt tavaly decemberben bukott le cigarettacsempészettel az ukrán-magyar határon.

Az autójában talált mennyiség alapján feltételezhető, hogy nem először próbálkozott ezzel, valószínűleg már többször csempészett át jelentős mennyiségű cigarettát a határon. A baloldali politikus úgy érkezett Beregsurány-Luzsanka határátkelőhöz, hogy nem volt érvényes ukrajnai akkreditációja, autóján nem volt diplomatarendszám, mégis diplomata-útlevelet mutatott fel. Miután a vámhatóság félreállította és felnyitotta csomagtartóját, elképesztő mennyiségű dohányárut találtak. Amikor ezzel szembesítették, diplomáciai védelemre hivatkozott, aminek következtében a helyszínre hívták a magyar konzulátus képviselőit. Bár Legény elsőkörben megpróbálta magyarázni a történteket, nem sokkal később lemondott valamennyi pártbeli tisztségéről. Így megszabadult az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Szövetségének alelnöki és a párt Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsának elnöki posztjától, ráadásul a pártból is kilépett. Döntését azzal indokolta, hogy “nem terhelheti a közösségét egy ilyen súlyos üggyel.

Védekezésképpen azt mondta, hogy személyesen értesítette a konzulátust, a cigaretta pedig nem az övé volt. Amikor megérkeztek, kinyitottam az autót, és én voltam a legjobban ledöbbenve. Tele volt cigarettával. Az a cigaretta nem az enyém, nem én vásároltam, nem tudom, hogy került bele az autóba. Én nem követtem el szándékosan semmilyen bűncselekményt – fogalmazott decemberi videóüzenetében. 

Csakhogy amikor az ukrán-magyar határon a vámparancsnok személyesen megkérte, hogy nyissa fel a csomagtartóját, több tanú szerint is jól érthetően azt mondta,

na jó, cigi van benne. 

A helyszínen felvett jegyzőkönyv szerint a vámosok 3010 doboz Lifa Mentholt, és 8490 darab Compliment Blue-t találtak. A szakértők szerint az adózatlan dohánytermékek feketepiaci értéke 5-6 millió forint, hivatalos kereskedelmi értéke pedig 10-12 millió forint lehetett. Mint korábban megírtuk, a baloldali politikusnak nyíregyháza egyik előkelő negyedében van egy több tízmillió forintot érő ingatlana.

Forrás: Pestisrácok, Origó

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató