2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

A DK tagadja, hogy Dobrev bárkit is megfertőzött volna

„Aki ezt állítja, az hazudik” – írja a párt Komárom-Esztergom megyei közgyűlésének frakcióvezetője.
 

Példamutatás? – Egy DK-s politikus és egy önkormányzati dolgozó is elhunyt, míg Dobrev Klára maszk nélkül turnézott. Beszámoltunk arról is, hogy Gyűrűs Károly, a tatai önkormányzat DK-s képviselője koronavírusban elhunyt.  Azt nyilván nem lehet tudni, hogy Gyűrűs kitől kapta el a vírust, az azonban biztos, hogy a tatai tónál találkozott Dobrev Klárával, és beszéltek is egymással. Az eredeti, origós cikkben több képernyőkép is bizonyítja az állításokat, melyeket Gyűrűs Károly Facebook oldaláról emeltek ki.

Ismert: Dobrev Klára - többször, képekkel bizonyíthatóan – maszk nélkül járta Magyarországot, március 5-én jelentette be, hogy koronavírus-fertőzött.

A DK azonban tagadja, hogy Dobrev Klára fertőzte volna meg a nemrég a koronavírus szövődményeiben meghalt tatai képviselőt.

Dr. Konczer Erik, a Komárom-Esztergom megyei közgyűlés ellenzéki frakcióvezetője Facebook-posztjában azt írta, hogy

nincs összefüggés a kampány és Gyűrűs halála között.

„Az egész találkozásuk az utcán nem volt több, mint fél perc. Messziről köszöntötték egymást, és váltottak pár szót. Semmilyen közeli kontaktus nem volt közöttük, mint ahogy közös programon sem vettek részt. Elővigyázatosságból volt rajtuk maszk” – írja.

A  sajtó gyakran mutat egy képet, amin Dobrev és Konczer maszk nélkül beszélget egy kamera előtt, de Konczer szerint Gyűrűs akkor már nem volt a közelükben, és miután kiderült, hogy Dobrev fertőzött, a frakcióvezető is teszteltette magát, ami negatív lett.

„Ezért kizárt, hogy Dobrev Klára bárkit is megfertőzött volna. Aki ezt állítja, az hazudik” – írja a politikus, aki bejegyzése végén hozzáteszi: „Ha a Fidesz felelősöket keres, sepregessen a saját portáján. Ott van mit takarítani!”

 

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató