2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

"Sokunkat felzaklatott a Partizán mai transzellenes adása" - Gulyás Marcsit most a Budapest Pride támadja

Kimondottan húsbavágó az, ha egy független médium is olyan ideológiailag motivált támadást intéz a transznemű közösséggel szemben, mint a kormányzati propagandaoldalak - fakadtak ki a Budapest Pride Facebook oldalán. A sorosista Gulyás Marcika beléjük szállt és ezt nem tűrik. Nem tudjuk, hogy miről van szó, de jó a műsor...
 
 

Ezt írják:

„A SZOLIDARITÁS NEM EGY TORTA, AMI ELFOGYHAT, HA SOKAKNAK ADSZ

Sokunkat felzaklatott a Partizán mai transzellenes adása, nem csak azért, mert többek között a Budapest Pride csapatából is sokan elkötelezett Partizán nézők vagyunk, hanem azért is, mert a folyamatosan csökkenő független magyar nyilvánosságban kimondottan húsbavágó az, ha egy független médium is olyan ideológiailag motivált támadást intéz a transznemű közösséggel szemben, mint a kormányzati propagandaoldalak. A 33-as paragrafus elfogadásával a kormány egy olyan kis kisebbség életét lehetetlenítette el, akiknek a létezéséről a magyar emberek többsége egészen a 33-as paragrafusig még csak nem is hallott. A Partizános videó elején sajnos jelezték, hogy eltorzított kritikát várnak, így még nehezebb lesz annak a dolga, aki tételesen cáfolná a videóban lévő tartalmi csúsztatásokat, pedig érdemes lenne.

A Budapest Pride csapatában is dolgoznak transznemű emberek, akik, a Partizánon hallottakkal ellentétben nem nyomják el az LMB munkatársaikat, hanem vállt vállnak vetve dolgoznak a szervezőcsapatunkban lévő melegekkel, leszbikusokkal, queerekkel, aszexuálisokkal, pánszexuálisokkal, és vica versa.

Kedves transznemű követőink! Végtelenül szolidárisok vagyunk veletek. Fontos, hogy ne felejtsétek el: sosem vagytok egyedül. Veletek vagyunk mi, támogatók, akkor is, amikor megszavazzák a 33-as paragrafust, akkor is, amikor méltatlan riportok jelennek meg rólatok, és akkor is, amikor a baráti társaságunkban a ti kontótokra viccelődnek. Nem kell félnetek. Fel fogunk szólalni és ki fogunk állni mellettetek.

Mindannyiunknak az az érdeke, hogy egy olyan országot építsünk, ahol minden ember méltósággal, boldogan és szabadon élhet. Ha a transzneműek élete jobb lesz, azzal a szexuális kisebbségek élete is jobb lesz. Ha a magyarországi romák élete jobb lesz, azzal a roma és a nem-roma LMBTQ emberek élete is jobb lesz. Ha a hajléktalansággal és lakásszegénységgel küzdő honfitársaink élete jobb lesz, azzal nemcsak az egész társadalom, de az LMBTQ mozgalom is nyer, hiszen számos sorstársunkat érintik ezek a problémák. Ha méltóságteljes fizetést kaphatnak a szociális és egészségügyi szférában dolgozók, azzal az LMBTQ mozgalom is nyer, hiszen egyrészt számos LMBTQ ember dolgozik ebben a szférában, másrészt az empatikusabb és emberségesebb szociális és egészségügyi ellátásra az LMBTQ közösség tagjainak is óriási szüksége van. Ha csökkennek a jelenlegi félelmetesen nagy társadalmi egyenlőtlenségek, akkor a marginalizált vagy szegénységben élő LMBTQ emberek életminősége is jelentősen javulni fog.

A jogegyenlőség, a szolidaritás, az együttérzés nem egy torta, ami elfogy, ha túl sokat adunk belőle. Sőt, épp az ellenkezőjében hiszünk: az együttérzés, az egymásért való kiállás további empatikus cselekedeteket, odafigyelést és szeretetet szül. Hiszünk abban, hogy a tisztelet, a szeretet és a szolidaritás kultúrája erősebb a gyűlöletnél.”

Gulyás napokkal ezelőtt az SZFE-sekkel is összeveszett. Így megy ez a liberálisoknál.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató