2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Cseh Katalin üzent Orbánéknak: Nem hagyjuk, hogy tönkretegyék Európát

Ma találkozik Orbán Viktor Budapesten Mateusz Morawiecki lengyel kormányfővel, valamint Matteo Salvinivel, az olasz szélsőjobboldal vezérével. Három ország három nagyhatalmú politikusa, de a cél ugyanaz: Európa és az EU gyengítése, illetve a nyugati szövetségrendszer aláásása. Három ember, akik nem értik a történelmet, vagy ami még ennél is rosszabb, tudatosan figyelmen kívül hagyják az elmúlt évtizedek tanulságait.

Ők hárman nem értik, hogy erős Európa nélkül nincsenek erős nemzetállamok. A kettő ugyanis nem kizárja, hanem kiegészíti és megerősíti egymást. Magyarországon, Lengyelországban, és Olaszországban is akkor élnek nagyobb jólétben, biztonságban, és kényelemben az emberek, ha egy stabil, egymásért dolgozó európai szövetség megbecsült tagjai, nem pedig három, hatalomtól megrészegült ember eszközei a saját politikai lázálmaik kielégítéséhez.
A mai budapesti találkozón a múlt koalíciója épül. A korábban kormányzó Matteo Salvinit kitették az olasz kormányból, Mateusz Morawiecki népszerűsége sosem látott mélységekben van Lengyelországban, Orbán Viktor pedig jó okkal várja egyre növekvő aggodalommal a 2022-es választásokat.

De bárhogy alakul a jövő, egyben biztosak lehetünk: ők hárman még saját kárukon sem tanulták meg, hogy Európa nem kér belőlük. A Fideszt kivetette magából az Európai Néppárt, miközben a lengyel kormányzópártot vagy Salvini Ligáját eleve nem is voltak hajlandóak felvenni a tagjaik közé. A három “erős ember” most megsértődve készülne a visszavágásra. Nem fogjuk hagyni.- írta Cseh Katalin.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató