2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Itt a nagy "kivéreztetés": Ömleni fog a pénz Budapestre a 2021-2027-es fejlesztési ciklusban

Hivatalos: megjelentek a határozatok a Budapestnek adott 3000 milliárdos támogatásról

Egy héttel ezelőtt, a Fővárosi Közfejlesztési Tanács ülését követően Karácsony Gergely főpolgármester az alábbi posztot tette közzé Facebook oldalán:

„Lefolytattuk az egyeztetést a kormánnyal a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának ülésén. A legfontosabb kérdés most a Budapestnek járó uniós támogatás okos és méltányos felhasználása. Miközben jelentősek a megközelítésbéli, ha úgy tetszik: filozófiai különbségek a városvezetés és a kormány között, egy részsikert már arattunk. A kormánydelegáció ugyanis elfogadta, hogy a Budapesten elkölthető helyreállítási európai támogatásról a városvezetéssel való egyeztetés alapján dönt. Persze, hiszem, ha látom, a megegyezést akkor tekintem érvényesnek, ha azt a kormány közzéteszi a hivatalos értesítőben, az elmúlt egy év alapján a szóban kimondott ígéretek megtartása – udvariasan fogalmazok – kérdéses”.

 A mai napon megjelentek a határozatok, hivatalos formában is.

Budapest 3000 milliárd forint fejlesztési forrást kap a kormánytól

Ennek megfelelően Budapest 3000 milliárd forint fejlesztési forrást kap a 2021-2027-es fejlesztési ciklusban, ami soha nem látott pénzmennyiség lesz a főváros fejlesztésére.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató