2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Az Európai Baloldal a BLM-szobrot megrongáló szervezetek azonnali betiltását követeli

Az Európai Baloldal elítéli a Ferencvárosban kiállított antirasszista szobor megrongálását, - írják szánalmas oldalukon a közleményüket.

Az akciót a közismerten neonáci nézeteket valló politikai csoportok szervezték a kormányhoz közeli lovagkeresztes közéleti személyiség buzdítására,- kezdik a sírásuk első soraiban a fiúk, és így folytatja az Európai Baloldal, akiről valószínűleg sokan nem is hallottak még, akkora bohócok:

Olyan szervezetekről van szó, amelyek az SS-katonákat dicsőitő kitörés napi felvonulást is szervezték, nyíltan rasszista és neonáci propagandát terjesztenek.

Az Európai Baloldal már korábban is figyelmeztetett a társadalmunkat fenyegető szélsőjobboldali veszélyre, a demokratikus szervezetek felelősségére. Nem tűrhetjük tovább a szélsőjobb nyomulását, a rasszizmus terjesztését, a cigányság elleni uszítást. Radikálisan fel kell lépni a társadalmi békét és emberéleteket fenyegető pártok, csoportok ellen.

Az Európai Baloldal zéró toleranciát követel a rasszizmussal és a szélsőjobbal szemben. Azonnali lépéseket kell tenni, hogy megfékezzük az egész társadalmat fenyegető jelenséget.

Elsőként kezdeményezzük a ferencvárosi szobor meggyalázásában és ledöntésében szerepet vállalt szervezetek betiltását. Ennek érdekében segítséget kértünk és kérünk az európai fórumoktól.

Európai Baloldal
Sajtóiroda

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató