2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Az olasz liberálisok is rettegnek már Salvini budapesti látogatása után

A jobboldali sajtóorgánumok üdvözlik az alakuló jobboldali szövetséget, a baloldali koalíciós kormánytagokban azonban több kritika is megfogalmazódott.
 
 

Kiemelt figyelemmel kísérte az olasz sajtó Matteo Salvini volt belügyminiszter budapesti látogatását – írja a Magyar Nemzet, amely megnézte, hogyan reagáltak a dél-európai ország lapjai a budapesti találkozóra.

A jobboldali sajtóorgánumok üdvözlik az alakuló jobboldali szövetséget. A baloldali koalíciós kormánytagokban azonban több kritika is megfogalmazódott – összegezhetnénk a cikket.

Francesco Boccia a Demokrata Párt képviselője például

azzal vádolja a Liga vezetőjét, hogy „szöges kerítést épít Orbánnal és a lengyelekkel”.

A baloldal szerint Salvininek a homotranszfóbia törvényét kellene jóváhagynia, nem pedig az LMBTQ jogokat megtagadó magyarokat és lengyeleket követnie.

Enrico Letta a Demokrata Párt újonnan megválasztott főtitkára hiteltelennek nevezte Salvinit és úgy fogalmazott, a külügyekért felelős bizottságnak figyelemmel kellene kísérnie Salvini lépéseit. Peppe Provenzano a Rainews csatornán súlyos hibának tartja az Orbán, Salvini és Morawiecki találkozót, mivel a két politikus a nemzet ellenségei, vétójukkal veszélybe sodorták a helyreállítási alap juttatását.

„Helytelen dolog lenne két olyan európai miniszterelnökkel találkozni, akikhez többéves barátság és gyümölcsöző kereskedelmi viszony fűz? A Demokrata Párt baja, ha csak az Ius soli, (állampolgárság kiterjesztése) és a hering mozgalom marad nekik” – reagált a támadásokra a Twitteren Salvini.

„Európa reneszánsza” lehet az új alakulat neve
 
– találgatja az Il Tempo jobboldali napilap,

majd kiemeli Orbán Viktor méltató szavait. „Salvini a mi hősünk,” mivel belügyminiszterként megállította az illegális bevándorlást. Remekül sikerült találkozóként beszél Salvini budapesti útjáról a La Verità újság, arra hivatkozva, hogy a politikai felek között nem volt megosztó kérdés. Az Il Tempo napilap főoldalon foglalkozik az eseménnyel. Az Il Libero portál humorosan úgy fogalmaz, „a három vezető szívélyes üdvözlése is az őrületbe kergeti a baloldalt”, majd csatolja a találkozó első pillanatait megörökítő videófilmet.

 

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató