2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Svájcban gumilövedékkel lőtték a rendőrök a tüntetőket - Videó

Könnygázt és gumilövedékeket vetett be péntek este a svájci rendőrség a járványkorlátozások elleni tüntető és rendbontó tömeg ellen Sankt Gallen városában.

A rendőrség tájékoztatása szerint helyi idő szerint este 9 óra után a rendőröknek önvédelemből gumilövedékeket kellett használniuk, hogy megfékezzék az őket mindenféle tárgyakkal dobáló tüntetőket. Később többen gyújtópalackokkal és meggyújtott tárgyakkal kezdtek dobálózni, ezért könnygázt is be kellett vetni ellenük.

A Tagblett újság tájékoztatása szerint mintegy ezer tüntető vonult az utcára a közel 75 ezer lakosú északkelet-svájci Sankt Gallenben, tiltakozva a járványügyi korlátozások ellen.

A koronavírussal fertőzöttek számának megugrása miatt a svájci kormány két héttel ezelőtt úgy döntött, hogy mégsem enyhít a korlátozásokon.

A 8,6 milliós Svájcban a járvány kezdete óta több mint hatszázezer ember kapta el a koronavírust, vagyis százezer emberre hétezer fertőzött jutott. A Covid-19 vírus okozta betegség szövődményeibe eddig több mint 9600-an haltak bele.

Forrás: MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató