2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Megkapta az oltást Hadházy és azzal a lendülettel szét is mocskolta a kormányt

Így kapta meg a védőoltást Hadházy:

Ma megkaptam az oltást, remélem, látszik rajtam, hogy örülök neki. Moderna vakcinát kaptam, amiből sajnos a kormány jóval kevesebbet kötött le, mint amennyi járt volna az országnak.

Időben ez a kis szúrás egybeesik azzal, hogy az ősfideszes Áder János tegnap berúgta a legújabb aljas és hazug fideszes kampányt: az „oltásellenes baloldal” hátráltatja a védekezést. Régi bolsevik és fasiszta propaganda trükk ez: a kudarcok „megoldása” agresszív kommunikációval. A halálozási számaink tragikusak, lakosságarányosan az egész világon a negyedikek vagyunk, de ha két törpeállamot nem számolunk, akkor a másodikak. Még a hivatalos adatok szerint is elhunyt eddig 21500 magyar honfitársunk, nagyon sokuk halála elkerülhető lett volna.

Amikor az ellenzék a hibákról beszél, nem akadályozza, hanem segíti a védekezést. Azt teszi, ami a dolga. A hibákra, bűnökre pedig azért MOST kell felhívni a figyelmet, mert azoknak MOST vannak meg a következményei. Aki azt hazudja, hogy elég majd utólag vitatkozni a hibákról, az tényleg azt hiszi, hogy az ellenzéknek csak az a feladata, hogy valahogyan hatalomra kerüljön. Néhány dologra – frissen beoltott, oltáspárti ellenzéki politikusként – itt is felhívom újra a figyelmet.

- Ha a kormány CSAK az oltásoktól várja a megoldást és minden mást félretesz, annak sok-sok ezer elkerülhető haláleset lesz a következménye. A szűk, zsúfolt helyen történő oltópontok ráadásul gócpontként működhetnek, azonnal el kellene kezdeni a biztonságos körülmények kialakítását, például sportcsarnokokban.
- A kínai vakcinát 60 év felett nem szabadna addig adni, amíg nincs egyértelmű, tudományos evidencia arra, hogy megfelelő védettséget ad ebben a korcsoportban.

- Az oltások MELLETT nem szabadna lemondani egy sor járványvédelmi intézkedésről, például a tömeges tesztelésről, hazudozás helyett az igazság bemutatásáról az egészségügyben, ingyenes FFP2 maszkok osztásáról, az enyhe tünetes fertőzöttek karanténjának anyagi segítéséről, az iskolák zárásának csak valóban megfelelő időben történő feloldásáról.

- A kínai vakcinák beszerzésének körülményei pedig az egyik legsúlyosabb és legpiszkosabb korrupciós ügyet sejtetik, pedig láttunk már néhányat. Ideje lenne tisztázni, ki és hogyan nyerhetett több tízmilliárdot ezen a bizniszen!

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató