2021. szeptember 18. - Diána
EUR : 351.42
USD : 298.4
Időjárás ikon21°14°

Dárdai magyar segítője nem ért egyet Gulácsi Péter megnyilvánulásával

„Hogy mégis mi késztethette Pétert arra, hogy kiálljon a homoszexuális, transzvesztita és egyéb nemi identitású emberek mellett, nem tudom” – mondta Petry Zsolt.
 
 

Petry Zsolt, a Hertha BSC magyar kapusedzője nagyinterjút adott a Magyar Nemzetnek, amelyben kitért többek között a hazai futballválogatott szereplése mellett Gulácsi Péter nagy port kavaró, az LMBTQ közösséget támogató kiállására is.

A magyar válogatott nagyot lépett előre

Petry szerint a nemzeti tizenegy a Rossi-érában hatalmasat lépett előre a „Storckkal a végén már döcögő, majd Leekensszel egy helyben topogó” állapothoz képest. A szakember az elmúlt időszak zajos sikerei helyett inkább az olyan mérkőzéseket emelte ki, mint a San Marino és az Andorra elleni, ugyanis szerinte a nemzetközi futballelit rendkívül szoros,

„leszámítva egy-két szigetországot, ahol még mindig dobják a tizenegyest, már egyik csapat ellen sem lehet biztosra menni.” 

Így fordulhatott elő többek között az is, hogy Észak-Macedónia válogatottja idegenben győzte le Németországot, „korábban ilyet el sem tudtunk képzelni” – tette hozzá.

Gulácsi véleményével a magyar társadalom többsége nem ért egyet

Petry az interjú során Gulácsi Péter az LMBTQ közösséget támogató megnyilvánulásával kapcsolatban elmondta, hogy „Gulácsi Péternek a szivárványcsaládokról alkotott liberális véleményével a magyar társadalom többsége nem ért egyet”. Ezt követően megjegyezte, hogy „elvi alapon nem lehet és nem is szabad őt elítélni csak azért, mert elmondta a véleményét”  

„Én sportolóként az ő helyében a futballra koncentrálnék, és nem fogalmaznék meg semmilyen álláspontot közéleti, társadalompolitikai kérdésekben” 

– tette hozzá a kapusedző.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató