2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Komjáthi győzködi Kamu Gerit, hogy induljon az előválasztáson

Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese szerint csökkenni fog Jakab Péter, a Jobbik elnökének támogatottsága, ha bejelentkezik egy olyan miniszterelnök-jelölt, aki sokkal szélesebb egységet tud teremteni az ellenzéki összefogásban – mondta Komjáthi az ATV Start című műsorában.

A Závecz Reserach márciusi kutatása szerint Jakab a legnépszerűbb ellenzéki miniszterelnök-jelölt. Az előválasztást tervező ellenzéki szavazók 30 százaléka látná őt szívesen Orbán Viktor kihívójának. Komjáthi úgy gondolja, ez változni fog, amint bejelentkezik egy olyan személy miniszterelnök-jelöltnek, aki szélesebb egységet teremt az összefogásban.

„Nagyon várjuk ezt a személyt” – mondta Komjáthi, aki kérdésre válaszolva elárulta: kapacitálják Karácsony Gergelyt, Budapest főpolgármesterét, hogy induljon el az előválasztáson.

A Závecz felmérése szerint márciusban nagyjából ugyanakkora volt az indulását lebegtető Karácsony támogatottsága, mint Fekete-Győr András Momentum-elnöké, ugyanakkor a bizonytalanok között Karácsonynak látszik a legtöbb tartaléka. Hivatalosan egyelőre Jakab Péter, Fekete-Győr András és Márki-Zay Péter jelentette be miniszterelnök-jelölti ambícióját, de mivel a háttérinformációk alapján Karácsony Gergely és Dobrev Klára indulása is egyre valószínűbb, így nem véletlenül kerültek bele ők is a kutatásba.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató