2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Kovács Ákosnak halálközeli élménye volt a koronavírus-fertőzés miatt

Az énekes hat hétig küzdött a betegséggel, senkinek nem kívánja, amit átélt.

Idei első videónapló-bejegyzésével jelentkezett Kovács Ákos, aki az AkoxVlog több mint egyórás részében hosszú monológban válaszolt a Facebook-oldalán feltett kérdésekre. A stúdióbeszélgetésben nemcsak a járványhelyzetről fejtette ki a véleményét, hanem részletesen beszélt saját érintettségéről is.

A Kossuth-díjas énekes szerint a pandémia a mindennapi életünkben olyan változásokat hozott, amelyek nagyon nem tetszenek neki. Azt tudta, hogy korábban is sokáig egy orwelli világban éltünk, de arra nem volt felkészülve, ami a világjárvány után jött.

Ez a világ, ha lehet, még orwellibb

– mondja Kovács Ákos, aki elképesztőnek tartja, hogy előretörhetnek olyan eszmék, amelyek semmibe veszik a józan észt, a történelmi tapasztalatot és a biológiai tudásunkat. Szerinte a normális emberek hiába tartják őrültségnek ezen eszméket, az azokat képviselők ellentmondást nem tűrő módon lépnek fel, tönkretéve azokat, akik „mást merészelnek gondolni”. Példaként a gyerekek számára engedélyezett nemváltó műtétek kérdését hozza fel, amiről úgy véli, orwellibb helyzetet teremtett a korábbinál. Az ilyen jelenségek miatt érzi úgy, hogy némely dala talán még sosem volt olyan aktuális, mint most.

Egy, a vakcinákról szóló kérdés kapcsán az is kiderül, hogy az énekes korábban elkapta koronavírus-fertőzést, amelyet komolyan megszenvedett:

Nem kaptam vakcinát, hanem átestem ezen a betegségen

– árulja el a videóban, majd kemény véleményt fogalmaz meg a vírustagadókról: „Csókoltatnám azokat, akik szerint nincs ilyen betegség. Hát, lehet, hogy nincs, de nekem azért hat hetem benne volt, egy-két fulladásos, halálközeli élménnyel, úgyhogy nem kívánom senkinek.”

Mint mondja, nem szakértő, nem tudja, mi a megoldás a pandémia ellen, így csak kívánni tudja, hogy az oltás segítsen. „Túl sok barátom van, aki érintett, van olyan ismerősöm, aki élet és halál között van” – érzékelteti a helyzet súlyosságát, hozzátéve, lehet, hogy ő kapott nagyobb kegyelmet azzal, hogy megbetegedett, és túlesett a fertőzésen.

A teljes videót, amelyben Kovács Ákos magánjellegű kérdésekre is válaszol, és a terveiről is beszél, itt nézheti meg:

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató