2021. április 20. - Tivadar
EUR : 361.31
USD : 300.47
13°

Megbüntették a püspököt, mert nem engedélyezte azonos neműek házasságát

Elhagyja az egyházat a püspök, miután megbüntették, mert egyházmegyéjében nem járul hozzá azonos neműek házasságához.

Közel harminc éves szolgálat után elhagyja az Episzkopális Egyházat William Love püspök, erről ő maga adott ki közleményt. Ebben leírta, az elmúlt pár év eseményei miatt úgy érzi ez a helyes döntés.
 
A konzervatív világnézetű püspök azután döntött a távozás mellett, miután tavaly figyelmeztetésben részesült, amiért nem volt hajlandó végrehajtani a minden egyházmegyében érvényes, melegházasságok megáldására vonatkozó egyházi határozatot.
 
Love tervei szerint az észak-amerikai anglikán egyház (Anglican Church in North America) konzervatívabb közösségében folytatja szolgálatát.
 
A lemondásra az Episzkopális Egyház vezetője, Michael Curry püspök szintén egy közleményben reagált, melyben arról ír, hogy egyházuk, Jézus szavai szerint, helyet ad minden imádkozónak, és ahogy az ő rabszolga ősei is énekelték: egyházukban rengeteg hely van Isten minden gyermekének.
 
Curry bár nem tért ki az azonos neműek házassága körüli nézeteltérésre, megjegyezte, meggyőződése, hogy Jézus kinyújtott karjai a kereszten annak a szeretetnek a legfőbb jelen, mely szeretettel Isten fogad minden embert.
 
A melegházasságok kötelező megáldására vonatkozó határozatot 2018 nyarán fogadta el az Episzkopális Egyház annak ellenére, hogy ez ellentmond a házasság bibliai normájának. William Love püspök novemberben írt nyílt levelében kijelentette, hogy nem fogja végrehajtani a rendeletet, mert hisz abban, hogy az egyház dolga, hogy kiálljon nézetei mellett a homoszexualitást illetően akkor is, ha az nem politikailag korrekt.
 
Forrás: V4NA

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató