2021. szeptember 18. - Diána
EUR : 351.42
USD : 298.4
Időjárás ikon21°14°

Orbán Viktor: Újraindul az ország

Elérte a 2,5 milliót a beoltott magyarok száma, így szerdától nyithatnak az üzletek, újraindulhatnak a szolgáltatások – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök legújabb Facebook-videójában. A kormányfő március közepén beszélt először róla, hogy "2,5 millió beoltott felet lehet elgondolkodni a nyitáson". Ez a szám mostanra összejött.

Egy hónap alatt két és félszeresére növeltük a beoltottak számát"

– mondta keddi videójában a miniszterelnök, aki szerint a vírus háborút indított ellenünk, az egyetlen, győzelemmel kecsegtető fegyver pedig a vakcina.

 

A kormányfő hangsúlyozta, hogy "járványügyi intézkedések lesznek", ezeket, kérte, a lakosság tartsa be. Az intézkedéseket külön nem részletezte Orbán, de ezekről már korábban is szó volt:

  • a kijárási tilalom az este 10 óra és reggel 5 óra közötti időszakra módosul,
  • az üzletek reggel 5 óra és este 9.30 között lehetnek nyitva, négyzetméter alapú szabályok mentén: átlagosan 10 négyzetméterenként 1 vásárló lehet az üzletben,
  • kinyithatnak a fodrászok, kozmetikák és más szolgáltatók.

Az intézkedéseket a 144/2021-es kormányrendelet tartalmazza, amely értelmében a vendéglátóhelyiségek továbbra sem nyithatnak ki normál üzemben, csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása miatt mehetnek be az éttermekbe a vendégek. A szállodák pedig továbbra sem fogadhatnak vendégeket.

A korábbi tájékoztatás alapján az iskolák és óvodák április 19-én indulnak újra, a pedagógusok oltását követően.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató