2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Ennyire elcseszett kormánya az országnak még nem volt - Jákob is előadta magát

Jakab Péter a napirend előtti felszólalásában azt mondta, látta a videót, hogy Orbán saját magát nézi egy tükörben, amire az ő mondatai vannak ráírva.

„Mennyire beteg jellem kell ehhez, nem?” Mennyivel előrébb tartanánk, ha az lenne ráírva, hogy „Ne lopj, ne csalj, ne hazudj, ne urizálj, amikor mások nyomorognak”, tette fel a kérdést. Orbánt bírálta az üzbegisztáni krumplikutató miatt, a vadászkiállítás miatt, a szarvasagancs-szobor miatt. „A nemzet egységét nem ez fejezné ki, hanem ha megadnák visszamenőlegesen a 80 százalékos bértámogatást”.

Ennyire elcseszett kormánya az országnak még nem volt,

mondta. Nagyképűséggel vádolta a kormányt az „inasozásért”, azért, hogy a tanárokat sokáig nem oltották be, hogy a NER emberei luxusnyaralásokra mennek. „A miniszterelnök a dolgozószobájában hogy tud tükörbe nézni?”

Orbán Balázs államtitkár szerint Jakabnak sikerült rátromfolnia Gyurcsány jakobinus diktatúrát idéző fenyegetésére, és visszautasította, hogy Müller Cecíliát is megtámadta Jakab. Orbán szerint Jakabék korábban is hazudtak oltásról, gazdaságról, és „ezek a hazugságok visszaszállnak önökre”. Aztán a gazdasági eredményekről beszélt, majd arról, hogy Orbán eltalálta, mennyi embert fognak beoltani Húsvétra. Ha a baloldalon múlna, százezrekkel kevesebben lennének beoltva, mondta. Jakab korábban emberkísérletnek és zsarolásnak nevezte a kínai vakcinát, idézte fel Orbán Balázs. A politikus szerint a Jobbik a saját politikai pecsenyéjét sütögette, „ez nem krumpli”, és ezt a választók nem fogják elfelejteni, mondta Orbán Balázs.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató