2021. szeptember 17. - Zsófia
EUR : 348.9
USD : 296.38
Időjárás ikon21°16°

Kamu Geri virológust játszik: Nem ért egyet a nyitással, szerinte kockázatos

A mindenhez is értő srác a Facebook-oldalán fejtette ki, hogy bár megérti, hogy sokan megkönnyebültek a nyitás hírének hallatán, ettől még nagyon óvatosnak kell lennünk.

„Megértem azok megkönnyebbülését, akiknek így megmenekülhet az üzlete, a munkahelye. Megértem az igényt, hogy visszakapjunk valamit a szabadságunkból. Mégis arra kérek mindenkit, hogy értsék meg, az oltás, különösen az első oltás önmagában nem állítja meg a járványt” – kezdte Karácsony Gergely a Facebookon, és hozzátette, hogy mindeközben rengetegen gyászolnak vagy izgulnak a szeretteikért, hiszen Magyarországon népességarányosan világviszonylatban is kiugróan magas a halálozások száma.

A főpolgármester felhívta a figyelmet, hogy a külföldi példáktól eltérően Magyarország az első oltások számához kötötte a nyitás megkezdését. Karácsony szerint ez kockázatos. 

„Ez a kísérlet komoly felelősséget tesz minden állampolgár vállára. Hiszen azokban az országokban, ahol a magyarnál nagyobb az átoltottság, ennek eredménye csak hosszú hetek múlva jelentkezett a járványadatokban. A mai miniszterelnöki bejelentés után a mi hozzáállásunkon is múlik, hogy a járvány lecsengésére vagy drámai erősödésére számíthatunk-e a következő hetekben” – majd azzal folytatta, hogy még mindig sokan utasítják el az oltást. Nagyon fontos, hogy minél többen éljenek a vakcina lehetőségével, és ügyeljünk a járványügyi szabályok betartására. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató