2021. augusztus 01. - Boglárka
EUR : 357.62
USD : 300.34
Időjárás ikon36°20°

Novák Katalin megszólalt Petry kirúgása után: Felháborít a véleményterror

A kormánypárti politikus azután írta ki a véleményét, hogy a Hertha BSC megvált Petry Zsolt edzőtől egy nyilatkozata miatt.

Mint ismert a Magyar Nemzetnek adott interjúja után a klub kirúgta a magyar kapusedzőt. A német csapat vezetősége szerint „összességében nem felelt meg az interjú a Hertha BSC értékeinek.”

Novák Katalin Facebookra írta ki a véleményét ezzel kapcsolatban: 

„Egyre gyakrabban tapasztaljuk, hogy a magukat liberálisnak vallók üldözik az övéktől eltérő véleményt. Most olvastam, hogy a Hertha focicsapat azonnali hatállyal kirúgta Petry Zsolt kapusedzőt azért, mert egy interjúban megfogalmazta a véleményét. Érdekes módon a Hertha szerint Gulácsi szabadon kinyilváníthatja a véleményét, Petryt azonban ugyanezért kirúgták” – és hozzátette, hogy a klubja is elismerte, hogy Petry jó szakember volt, mégis megváltak tőle. Szerinte a „valódi liberálisoknak” kellene igazán tiltakozniuk. 

„Én hiszek a vélemény szabadságában, és felháborít a véleményterror, legyen az akár a bal-, akár a jobboldalon” – zárta a gondolatait a családokért felelős miniszter. 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató