2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Elítélte a bíróság a kislányát molesztáló férfit, 14 évet kapott

A jászárokszállási férfi hónapokon keresztül szexuálisan zaklatta leánygyermekét.

Az ügyészi indítvánnyal egyezően jogerősen tizennégy év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla azt a jászárokszállási férfit, aki hónapokon keresztül szexuálisan molesztálta leánygyermekét – tájékoztatta a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

Nagyné Günther Ágnes közölte, a táblabíróság szexuális erőszak, szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetésének bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, és a szabadságvesztés mellett megszüntette a vádlott szülői felügyeleti jogát.

A jogerős ítélet szerint a férfi 2017 februárjától decemberéig Jászárokszálláson ittasan rendszeresen szexuálisan zaklatta 12 éves leánygyermekét.

A vádlott alkalmanként a kislányát és két évvel idősebb fiútestvérét is bántalmazta, és folyamatosan elhanyagolta gondozásukat.

Döntésével a táblabíróság – a fellebbviteli főügyészség indítványának megfelelően – helybenhagyta az első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék ítéletét, a szabadságvesztés tartamát arányosnak tartotta, nem látta indokoltnak az enyhítését – tudatta a szóvivő.

 

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató