2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Gyurcsányék az Eb-meccsek miatt írtak levelet az MLSZ-nek

A Demokratikus Koalíció levélben kérdezi meg a Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ), hogy a szervezet pontosan hány néző beengedését vállalja a nyári Európa-bajnokság magyarországi meccseire.

A DK elnökségi tagja csütörtöki, online sajtótájékoztatóján kísérteties egybeesésnek nevezte, hogy a kormány szerdán jelentette be a "nyitásnak nevezett" járványügyi szabályokat, miközben ugyanaznap járt le az a határidő, amit az európai szövetség (UEFA) adott a rendező országoknak. Az UEFA ugyanis kikötötte, hogy csak olyan városokban lehet majd meccseket rendezni, amelyek vállalják, hogy nézőket engednek be a stadionokba - tette hozzá Ráczné Földi Judit.

A DK magyarázatot vár a kormánytól az ügyben, hogy Orbán Viktor kormányfő "hobbija" miatt jelentették-e be szerdán a nyitást - mondta a politikus.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentette: majd, ha részt lehet venni a futballmérkőzéseken, akkor védettségi igazolvánnyal lehet majd részt venni. "Ez, bár messze van még, igaz a júniusi Európa-bajnokság futballmérkőzéseire is” - mondta.

Gulyás Gergely úgy fogalmazott, a reményeik szerint Magyarország addigra olyan kedvező helyzetben lesz, hogy ha mindenki, aki oltást kért - még akkor is, ha minden 18 év fölötti kér, ami 8 millió oltást jelent - mindenkit be tudunk oltani. Sőt, ha a 16 év fölöttieket is lehet adott esetben oltani, akkor is mindenki sorra kerül- mondta, hozzátéve: "mi azt reméljük, hogy júniusra a járvány, a vírus mögöttünk lesz”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató