2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Momentumos barátaira költi a pénzt Terézváros baloldali polgármestere

Még a szövetségeseknek is kezd elegük lenni a VI. kerületi polgármester önimádatából, a barátai kistafírozásából és főként a propagandára szánt közpénzszórásából, írja a Kontra. A portál tényfeltáró cikkében bemutatja a magát tisztakezűnek valló Soproni Tamás vezette önkormányzat gazdálkodását és a közpénzekkel való bánásmódját. 

 

Terézváros momentumos polgármesterének a fejébe szállt a hatalom, és mára csak önkényeskedéssel, a saját imázsépítésével, illetve a momentumos párttársai, szövetségesei kistafírozásával foglalatoskodik, írja a Kontra. A portál információi szerint a sajtóügyekért havi közel 2 millió forintért három személy is felel, de fotós cég és évi 8 millió forintért videós is segíti elvileg az önkormányzat, de a hírek szerint sokkal inkább Soproni tevékenységét. A portál ugyanakkor emlékeztet arra, Soproni 2019-ben még a tisztakezűségével és azzal kampányolt, hogy „Terézvárosban lezárult az urizálás időszaka".

Úgy tudni, komoly feszültségforrás az is, hogy a Soproni vezette önkormányzat eltart olyan momentumosokat is, mint például Környei Balázs, aki egyébként a XVII. kerületben önkormányzati képviselő, vagy például Pleszel András, aki nemrégiben még a Ferencvárosi vagyonkezelő felügyelőbizottságának tagja volt, jelenleg pedig a Momentum pártalapítványának kurátora. De a sort bőven lehet még folytatni.

Soproni kiskatonáit a Momentumból, kabinetfőnökét, Tóth Miklóst viszont egyenesen Gyurcsány Miniszterelnöki Hivatalából igazolta. Tóth neve felmerült a 2006. augusztus 20-i tűzijáték utáni halálos balesetek kapcsán is.

Míg a költségvetésben több mint 100 millió forintot különítettek el propaganda kiadásokra, addig több kerületi óvodának és iskolának, vagy például a Terézvárosi Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának sem jutott elegendő pénz a költségvetésből, írja a lap.

A teljes cikk itt olvasható.

Forrás: Origo

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató