2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Orbán Viktor: Petry Zsolt sincs egyedül, mindannyian vele vagyunk!

“Petry Zsolt sincs egyedül” - fogalmazott a miniszterelnök, kijelentve: mindannyian vele vagyunk. De nem minősítette Németországot.

“Ingoványos talaj” - ezt válaszolta Orbán Viktor a Kossuth Rádióban, a mai rádióinterjújában, amikor a műsorvezető, Nagy Katalin megkérdezte, mit gondol a Herthától elbocsátott Petry Zsolt kapusedző ügyéről.

A miniszterelnök előrebocsátotta, hogy ő semmiképpen nem szeretné Németországot minősíteni. Azt az általános következményt azonban levonta, hogy

a liberáis politika elnyomó, itt most állásvesztéssel büntettek egy embert azért, mert nem azt gondolja, amit egyesek helyesnek vélnek

. “Ami a legfontosabb, hogy itt most egy magyar emberről van szó. „Magyarország azért harcol, hogy komoly, erős és sikeres ország legyen. Az első az, hogy egyetlen magyar sincs egyedül”.

Petry Zsolt sincs egyedül - fogalmazott a miniszterelnök, kijelentve:

“mindannyian vele vagyunk”.

Tegnap a Kormányinfón Gulyás Gergely azt mondta: “felháborítónak tartom, elsősorban Németországnak kell arra a kérdésre választ adni, hogy még egy jogállamról beszélünk-e vagy sem”. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a véleménynyilvánítási szabadságközös európai érték. "A XX. században volt totalitarizmus, ami Németországból indult, nem szeretnénk, hogyha a XXI. században is lenne" - jelentette ki Gulyás Gergely, aki azt is elmondta: minden egyes szavával egyetért, amit Petry Zsolt mondott a Magyar Nemzetnek.

Orbán Viktor a ma reggeli rádióinterjújában arról is beszélt, hogy a válogatott sportolóinkra úgy tekintünk, “mint a lányainkra, fiainkra”. A sikeres fellépés első feltétele az egység. Az egységet helyre kell állítani, ez pedig a szövetségi kapitányon és a csapatkapitányon múlhat - mondta a miniszterelnök.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató