2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Sírokra fektetve erőszakolta meg a tunéziai fiúkat az egyik legismertebb francia filozófus

Sírhelyeken erőszakolt meg 10 éves tunéziai kisfiúkat az egyik legismertebb francia filozófus, Michel Foucault (1926-1984) - írja az Origó.

Guy Sorman francia-amerikai esszéíró, a "francia neoliberalizmus alapítója" a France 5 közszolgálati televízióban beszélt a közelmúltban.

Sorman a műsorban azt mondta: "szerintem fontos lenne tudni, hogy a szerző (Foucault) mennyire volt mocskos alak. Amit Foucault művelt fiatal tunéziai gyerekekkel, azt én is láttam, és hibáztattam is magamat, hogy akkor nem jelentettem fel (...)". A részletekről Guy Sorman elmondta, hogy Michel Foucault 8, 9 és 10 éves kisfiúkkal egy tunéziai temetőben találkozott, majd - szavai szerint -

"holdfényben, a sírokra fektetve erőszakolta meg őket".

Guy Sorman kijelentése alig-alig kapott médiavisszhangot.

Mint hozzátették, az érdektelenség azért is meglepő, mert a (francia) nemzetgyűlés éppen most fogadott el egy olyan törvényjavaslatot, amely a kiskorúak szexuális erőszak elleni védelmét erősíti, többek között azzal, hogy a 15 évben húzták meg a beleegyezési korhatárt". Azaz ez alatt a kor alatt, ha egy nagykorú szexuális kapcsolatot létesít egy kiskorúval, az a törvény erejénél fogva nem minősülhet beleegyezésnek, a nagykorú tehát (pedofil) bűncselekményt követ el.

Michel Foucault az egyik legnagyobb hatású francia filozófus: szélsőbaloldali gondolkodóként kezdte, majd támogatta Khomeini ajatollah iráni fanatizmusát, élete végén pedig az (elméleti) újkonzervativizmushoz került közel. Michel Foucault volt az AIDS egyik első ismert "áldozata", élettársa, Daniel Defert az AIDS ellen küzdő alapítványt hozott létre közös vagyonukból.

Egyetlen vád és vádoló még nem jelent bizonyítékot, azonban Foucault életében tett, "több mint furcsa megjegyzései teszik hihetővé a szemtanú leírását", aki a többi között azt mondta róla, hogy Michel Foucault "semmilyen erkölccsel nem rendelkezett", és "egy megátalkodott, bűntudatot nem érző élvhajhász volt".

François Bousquet esszéíró, a La Nouvelle Librairie nevű híres könyvesbolt igazgatójának szavait idézve a többi között azt írta, hogy a genderideológia "támaszt találhat Foucault műveiben". Ha igaz, amit Guy Sorman mondott, akkor Foucault munkássága saját szexuális terveit szolgálta ki - állapította meg a cikk, majd kiemelte, hogy ez pedig egy olyan feltevés, amit "a finnyás értelmiség" nem tudna elfogadni. "Ha ugyanis a mű és az alkotó között ilyen titkos paktumot vélnénk felfedezni, ez egyben azt is jelentené, hogy megkérdőjelezzük intellektuális relevanciáját és mondanivalóját. És Foucault nem is tett mást, mint radikálisan megkérdőjelezte a társadalmi és erkölcsi rendet. Francois Bousquet szerint az, hogy ez mekkora károkat okozott és okoz ma is, már a napnál is világosabb".

Nem meglepő

Aki egy kicsit is ismeri Foucault "közéleti munkásságát", annak nem szolgálhatnak nagy meglepetéssel a fentiek. A Wikipédia angol nyelvű szócikke is megemlíti, hogy nyíltan képviselte a pedofil törekvéseket, "felszabadítónak" tartva a felnőttek és kiskorúak közti szexuális viszonyt.

Képes volt azt hazudni, hogy kisgyerekek is fel tudják mérni, miről van szó, és bele tudnak egyezni az aktusba. 1977-ben Sartre-ral és Derridával, két másik aberrálttal együtt petíciót írtak a francia parlamenthez, a felnőttek és 15 év alattiak szexuális kapcsolatának "dekriminalizálását" kérve.

Még nyílt levelet is megjelentetett a Le Monde-ban három elítélt pedofil védelmében, a szexualitásról írt könyvében pedig a fiatal fiúk iránti "szerelemről" áradozott. Igazi LMBTQP-ikon...

Forrás: K.info - MTI 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató