2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Vadai Ágnes szerint Szili Katalin kormánypárti áruló

Vadai Ágnes kormánypártinak és árulónak nevezte Szili Katalint, mert szerepet vállalt a PTE-t fenntartó alapítvány kuratóriumában.
 
 
A Szabad Pécs írta meg elsőként, hogy Szili Katalin volt MSZP-s házelnök is tagja lesz a jövőben a PTE-t működtető alapítványnak. Stumpf István, az egyetemi modellváltások koordinálásával megbízott kormánybiztos csütörtök este erősítette meg az értesülést az ATV Egyenes beszéd című műsorában, ahol Szili Katalint, mint ellenzéki politikust nevezte meg.
 
Vadai Ágnes péntek reggel dühödt posztban reagált Stumpf István szavaira: 

 

Az ATV Egyenes beszéd című műsorában a műsorvezető, Rónai Egon arról beszélt, hogy az egyetemi autonómia és demokrácia fontos és megőrzendő érték, amivel Stumpf István egyetértett, és megjegyezte, hogy Miskolc ellenzéki polgármestere is tagja lett a Miskolci Tudományegyetem alapítványi kuratóriumának. Rónai Egon ekkor közbeszúrt, miszerint Veres Pál egyfajta kakukktojás lehet, de Stumpf István erre reagálva erősítette meg Pécsen Szili Katalin kuratóriumi tagságát. 

Arra a felvetésre, hogy az alapítványok nem lesznek-e „kormányközeli kifizetőhelyek”, Stumpf úgy válaszolt: „nem áll érdekükben, hogy azzal lehessenek vádolhatók, hogy kormányközeli cégekhez viszik ki a megrendeléseket, ugyanis nekik kell elszámolni a nyilvánosság és az ellenőrző szervek előtt, hogy betartják-e a vagyongazdálkodásra vonatkozó szabályokat”. Hozzátette: „ezek olyan vádak, amik nem elkerülhetők a választási kampányhoz közeledve”.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató