2021. október 27. - Szabina
EUR : 365.36
USD : 314.75
Időjárás ikon13°

Költészet napjára: "Magyar ember sohasem szokott térdepelni"

Szerkesztőségünk ezzel az idézettel üzen a magyar költészet napján:

"Magyar ember sohasem szokott térdepelni, magyar ember nem térdepel senki előtt, még ha koldus is, még ha bűnös is, még ha megölik, sem térdel."
 
/Jókai Mór: Egy magyar nábob/
 

 

Nemzetünk meghatározó költeményei történelmünk, sorsunk lenyomatai - írta a KDNP frakcióvezetője vasárnap, a költészet napján az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője kiemelte: József Attila nemzetünk egyik legnagyobb irodalmi alakja, nem véletlen forrt egybe születésnapja a költészet ünneplésével.

„Kultúránk építőkövei azok a maradandó alkotások, melyek láthatatlanul is összekötik a magyar embereket. Ki ne ismerné és érezné át a magyarság lelkületét Petőfi vagy Ady sorait olvasva?” - fogalmazott.

Hozzátette: a vers tömör irodalom, amely rövidségében is fontos gondolatokat, érzelmeket hordoz. A versek tartalmi és nyelvi kifejezőeszközei a fiatal generációnak is, élményeket adnak és elősegítik kötődésüket az irodalomhoz. Hidak ezeréves kultúránk és a ma embere között.

A magyar költészet napján egy olyan kincsre emeljük tekintetünket, amely a Kárpát-medencében és a világ bármely táján élő honfitársainknak ugyanazt jelenti: megőrzendő múltat, világlátást, lélekemelő és szétszakíthatatlan összetartozást. Ez az, amit senki sem vehet el tőlünk, de amit mindannyian gyarapíthatunk, óvhatunk és továbbadhatunk - írta.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató