2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Dráma: Navalnij leadott 15 kilót, kényszerétkeztetést vezetnek be a börtönben

A beszámolók szerint egyre súlyosabb egészségügyi problémái vannak az orosz felforgatnak.

Kényszerétkeztetéssel fenyegeti börtönének személyzete Alekszej Navalnijt - közölték az orosz ellenzéki aktivista szövetségesei hétfőn, hozzátéve, hogy a férfi már 15 kilót fogyott bezárása óta.

A 44 éves férfi még márciusban jelentette be, éhségsztrájkba kezd, így tiltakozva az ellen, hogy a börtönben megtagadták tőle az orvosi ellátást annak ellenére, hogy zsibbadnak a végtagjai, és két gerincsérvet is diagnosztizáltak nála.

A börtön személyzete azt állítja, ez nem igaz, és ők ajánlottak kezelést Navalnijnak, de az megtagadta, és közölte, hogy egy általa választott orvost szeretne, aki nem az intézmény személyzetéhez tartozik.

Egy ideig a börtönklinikán feküdt, de az elmúlt napokban távozhatott onnan - írja a Reuters.

Navalnij szerint a börtönőrök aludni sem hagyják, de ezt is tagadta a fegyintézet.

Navalnijt tavaly Oroszországban "idegméreggel mérgezték meg" - ami nem bizonyított -, utána életveszélyes állapotba került. Idén januárban németországi gyógykezeléséről visszatérve Oroszországban letartóztatták, miután korábbi, a strasbourgi bíróságon is vitatott oroszországi felfüggesztett büntetését letöltendőre változtatták. A felforgatót március 15-én szállították át a Moszkvától keletre fekvő pokrovi börtönbe.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató