2021. június 15. - Jolán, Vid
EUR : 350.14
USD : 289.11
Időjárás ikon25°12°

"Hogyan szólíthatom? Mein Führer!" - Kamuinterjúval gyalázzák Orbán Viktort egy osztrák szennylapban

Az öt perc hírnévért küzdő osztrák Franziska Tschinderle úgy döntött, hogy most aztán megmutatja, Magyarországon micsoda náci diktatúra van. Ezzel lavinát indított el, amelyet egyre alpáribb hangnemben görget tovább az osztrák Profil. Ezúttal kamuinterjúval aljaskodnak – írja a 888.

A Profil nevű osztrák liberális hetilap újságírója nemrég kérdésnek álcázott bírálatokkal kereste meg a Fidesz EP-delegációját.

A kérdésekből világosan látszik, hogy Tschinderle a jó öreg antiszemitizmus- és EU-szkepticizmus-kártyát akarta elővenni az újonnan alakuló európai jobboldal ellen.

Deutsch Tamás úgy reagált erre, hogy nem szeretné kommentálni a vádakat, melyek a kérdésekből kiolvashatók. Az történetről beszámolt az M1 is, és ez aztán annyira kiborította a EU liberálisait, hogy valóságos médiahadjáratot indítottak Magyarország és az alakuló szövetség ellen.

Ennek a támadássorozatnak a legújabb fejezetében Tschinderle kollégája, bizonyos Rainer Nikowitz képzelt interjúban kel az újságírónő védelmére.

A fiktív beszélgetés alanya Orbán Viktor, akit gyakorlatilag Adolf Hitler reinkarnációjának próbál beállítani a liberális újságíró.
 

A cikk stílusa magáért beszél, ezért egy részletfordítását változtatás nélkül közöljük.

„Profil: Köszönöm, hogy jelentéktelen személyemet fogadta ezen audiencia keretében. Nagyon izgatott vagyok, nem akarok semmit elrontani. Hogyan szabad nekem önt megszólítanom?
Orbán: „Mein Führer” ezzel sosem tévedhet nagyot. Ezt Ön osztrákként igazán tudhatná.

Profil: Természetesen. Fogadja sűrű bocsánatkérésemet. Meg kell értenie, én csak egy egyszerű újságíró vagyok, mit tudhatok én?
Orbán: Ön nem újságíró.

Profil: Nem?
Orbán: Nem. Csak a magyar köztelevízió munkatársai újságírók. Az ő lakhelyük az én végbelemben van, és csak akkor jönnek elő, ha nyilvánosan prostituálni akarják magukat. De Ön még egyszer sem látta az én végbelemet.”

Rainer Nikowitznak stílusban ötvenes évei végére sikerült elérnie egy sértődött első osztályos szintjét. Nagy teljesítmény ez egy liberális újságírótól.

A Profilt úgy emlegetik Ausztriában, mint az ország legviccesebb hírlapját. Milyen lehet a többi…

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Forrás: Magyar Nemzet

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató