2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Müller Cecília: Tetőzött a harmadik hullám

Az országos tiszti főorvos az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján közölte: a fertőzöttek száma mérséklődött, de a kórházban kezelteké továbbra is magas, ezért mindenkit arra kér, hogy továbbra is tartsák be a szabályokat.

Müller Cecília országos tiszti főorvos közölte: már több mint 2,9 millió ember kapta meg Magyarországon a koronavírus elleni oltás legalább első adagját. Ezzel az európai átlag duplájára, 29 százalékra emelkedett az átoltottsági arány.

Azoknak a pedagógusoknak, akik az első behívás után valamilyen okból nem tudtak megjelenni az oltáson, újabb lehetőséget adnak majd az oltakozásra. Ők várhatóan újabb behívót kapnak majd.

Müller Cecília szerint a magyarok oltakozási kedve felmérésről-felmérésre növekszik.

Továbbra is arra kér mindenkit, aki eddig nem tette meg, hogy regisztráljon és oltassa be magát. Azoktól pedig, akik már megkapták a vakcinát, azt kéri, hogy legyenek tekintettel a még védettséget nem élvező társaikra és továbbra is tartsák be a szabályokat.

Az országos tiszti főorvos a jelenlegi járványadatok alapján kijelentette: tetőzött a harmadik hullám. A fertőzöttek száma mérséklődött, de a kórházban kezelteké továbbra is magas – közölte. Müller Cecília ezért mindenkit arra kért, hogy tartsunk még ki. Tartsunk be a szabályokat és ne veszélyeztessük egymást – fogalmazott.

A szennyvíz adatokat ismertetve elmondta: leginkább stagnálás jellemzi a koronavírus-örökítőanyag szintjét. Csak néhány helyen tapasztalható enyhe csökkenés.

Forrás: ATV

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató