2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

„Ne szórakozzunk már egymással!” – Orbán Balázs eltaposta Gyurcsány langyos képviselőjét

„Miről beszélünk? Ott van az Ön aláírása is azon a határozati javaslaton, ami a bevizsgált és biztonságosnak ítélt vakcinák ellen lázít!”

– háborodott fel Orbán Balázs a parlamentben, és a kormányt támadó DK-s képviselőnek visszavágott: „hogy gondolja, hogy támogatja a védekezést, amíg oltásellenes?”

Az azonnali kérdések órájában a parlamentben Sebián-Petrovszki László ( DK ) azt tette szóvá, hogy három hete világelsők vagyunk, napi átlagban lakosságarányosan itt halnak meg a legtöbben a koronavírus járvány miatt. Ki felel „a járvány példátlan pusztitásért?” – kérdezte az ellenzéki politikus.

Komoly áldozatokat követel a koronavírus járvány, sajnos – reagált Orbán Balázs, azonnal vissza is utasítva a „teljesen önkényes periódusok” kiemelését, különösen, amikor mint mondta, Magyarországon a brit mutáns tombol, de az egész közép-európai térségben küzdünk a járvány harmadik hullámával. A Miniszterelnökséget vezető miniszter helyettese az egyetlen objektív mérőszámnak a tavalyi évre vonatkozó többlethalálozási adatokat nevezte, az látszik, hogy Magyarország az uniós átlaghoz képest jobban teljesített. A végső mérleget pedig a járvány végeztével lehet megvonni – mondta Orbán Balázs. Szerinte a siker kulcsa, hogy minél több magyar emberhez eljuttassák az oltást, ebben a „vesrenyfutásban az életért” kifejezetten jól állunk, eddig 2,9 millió magyar ember kapta meg már az első oltást.

Remélik, hogy minél hamarabb eljutunk a 4 millió oltásig, illetve „azon is túl.” Ebben ugyanakkor szerinte a teljes magyar politikai oldalnak támogatnia kellene az egészségügyi dolgozókat, illetve azokat, akik az oltakozásban részt vesznek.

Ehelyett –fordult a DK-s politikushoz –azt tapasztalják, hogy a bevizsgált és biztonságos vakcinák ellen lázítanak, azok hitelét próbálják a sajtóban aláásni. „Miről beszél képviselő úr?” – kérdezte Orbán Balázs Sebián-Petrovszki Lászlót.

Azt kérdezem én is, miről beszélünk, Ön 2020-as átlagokról, a tavalyról beszélt, „én meg a harmadik hullámról, a mostanságról”, –vágott vissza a DK-s képviselő, aki szerint itt nincs egy olyan szegmens sem, ami azt mutatná, hogy ne Magyarországon lenne a legdrámaibb a helyzet, ráadásul sz elmúlt 11 évben levitték az egészségügyi kiadásokat GDP arányosan – állította Sebián-Petrovszki, a koronavírus járvány okozta halálesetek miatt pedig a kormány felelősségét, „az emlékezetes tetteket” hangoztatta.

„Képviselő úr, ne szórakozzunk már egymással!”

 – reagált Orbán Balázs, és azt mondta, hogy most 915 milliárddal többet költenek az egészségügyre, mint a baloldali kormány alatt. 

„Miről beszélünk? Ott van az Ön aláírása is azon a határozati javaslaton, ami a bevizsgált és biztonságosnak ítélt vakcinák ellen lázít!”

 – háborodott fel a miniszter-helyettes. „Addig hogy gondolja, hogy támogatja a védekezést, amíg Ön oltásellenes?!” – vágott vissza. De azt is felhozta, hogy „amíg az a háziorvos a DK tagja lehet (utalt Komáromi Zoltán ATV-s nyilatkozatára), aki szerint a betegség jobb mint egyes vakcinák, addig miről beszél Ön?”

 „Ne haragudjon, nem tudok visszafogottabban fogalmazni, kérjenek bocsánatot! Ne tőlünk, hanem a magyar emberektől!”

 – szólította fel a DK-s politikust Orbán Balázs.​

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató