2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Hadházy Ákost bedöntötték a cigányok

Felülünk-e az álhíreknek? Te, Ön, a kedves olvasó, és mi mindannyian, amikor olvasunk egy Facebook- posztot, ami valamilyen felháborító, kiakasztó dolgot tartalmaz, amin az ember felhúzza magát, dühös lesz valakire (általában a politikusokra), és amiről úgy érezzük, ez olyan égbekiáltó disznóság, hogy azonnal tovább kell adni, meg kell osztani országgal-világgal… vajon ilyenkor teljesen elragadnak minket az indulatok, a hergelés? Vagy képesek vagyunk még ésszel gondolkodni?- írja Jeszenszky Zsolt a Pestisrácok.hu oldalán.

Hadházy Ákos naponta többször rukkol elő a Facebook-oldalán valamilyen felháborító üggyel, visszaéléssel, korrupcióval, stb. Egy-egy ütősebb posztja több száz, vagy akár több ezer megosztást is kap. Ezek egy részét nyilván a fizetett hadsereg végzi, és/vagy vásárolt megosztás, fizetett követőkkel, de a posztjai ettől függetlenül is elég sok emberhez jutnak el.Van, aki csak elszenvedője, de van, aki terjesztője is ezeknek a posztoknak. Ezért is (lenne) fontos, hogy utánanézzünk a sokszor hangulati elemeket, hergelést sem mellőző posztok valóságtartalmának, az ott olvasható információk hitelességének. Ha ezt nem tesszük, magunk is álhírgyártás részeseivé, de legalábbis áldozataivá válhatunk. És múlt hét csütörtökén épp egy ilyen masszív álhír felívelésének lehettünk tanúi, Hadházy Ákos Facebook-oldaláról kiindulva.

A sztori szerint világraszóló igazságtalanság ért egy – meg fogunk lepődni – roma családot. Hadházy a következőket írja:

 

Ennél aljasabb „járványügyi intézkedésről” még nem hallottam. Egy mély szegénységben élő roma család konfliktusba került a polgármesterrel Kisvaszaron. Ezután a polgármester lefényképezte őket, amikor a POSTÁS AUTÓHOZ kimennek a HÁZUK ELŐTT az utcára, majd a rendőrségen feljelentést tett a karantén szabályok megsértése miatt. A rendőrség 22 perc alatt(!) a helyszínen termett és az összes családtagra kirótt 50-50 ezer forint bírságot, mert kimentek a házuk elé.

A poszt folytatódik, egy bekezdésnél sosem áll meg. A lódoktor ugyanis rendszeresen fordítva veszi be a hashajtót. Természetesen a “mindent elloptak” ezúttal sem marad ki, még a cigányokról szóló posztba is képes beleszőni. A nagy leleplező képeket is mellékelt a poszthoz, többek között a határozatot, amin kitakarta a személyes adatokat. A takarások fehérrel látszanak. Csakhogy a fejlécet elfelejtette kitakarni. Hadházy Ákos tehát személyiségi jogokat sértett. Én kitöröltem a fejlécet is, ez látható pirossal.

KULCSMONDAT: Az egyik elkövető Facebook-oldala viszont egy kincsesbánya.

A tag ugyanis imád kaszinózni. Például tavaly október 20-án is élőben közvetítette az egyik kaszinózását a Facebookon. Ezt be is kommenteltem Hadházy posztja alá, belinkelve az illető profiljáról a videót. És, láss csodát, az eredeti videó 10 percen belül eltűnt! Pedig teljesen ki van zárva, hogy az egész műbalhét tudatosan szervezték, vagy Hadházy szoros kapcsolatban lett volna az elkövetőkkel. Eleve nyilván teljesen véletlenül szerzett tudomást az egész esetről. Az igazságért vívott szakadatlan küzdelme, meg az arany szíve hajtja őt… Ja. Nem. Mondjuk, a kommentben is odaírtam Áky komának, hogy fölösleges szólni a csávónak, hogy törölje a videót, mert minden le van screenshotolva. De Hadházy azért valószínűleg, biztos-ami-biztos alapon, mégis szólt neki. Így most már csak a kaszinózásról készült screenshotot tudjuk bemutatni.

De vannak további screenshotok is. A kaszinózás bizonyára pusztán egyszeri botlás volt a fiatalember életében, csak véletlenül belesodródott valahogy. Ja, ez sem így van. Egy másik Facebook-poszt tanúsága szerint december 20-án Pécsett járt, a WIN kaszinóban.

Persze, simán lehet, hogy nem is azért ment oda. Hanem mint József Attila anyukája a “Csoszogi, az öreg suszter”-ben aki a moziba ment takarítani, hősünk is csak a morzsákat söpri le a rulettasztalokról… Mindenesetre ezt a tevékenységet nemzetközi szinten űzi. Idén március 24-én, tehát mindössze 2 héttel ezelőtt, Németországban járt, a Nordrhein-Westfalen tartománybeli Werstében. Annak is a Bad Oeynhausen nevű városrészében. Unalmas német kisváros ez, nincs itt semmi látnivaló.

Hacsak nem… de bizony! Több kaszinó is várja itt a mélyszegénységben élő baranyai romákat, főleg karantén időszak idején. Hogy aztán hősünk a kaszinóban járt-e vagy sem, és ha igen, akkor esetleg takarítani volt-e, azt persze nem tudjuk, én csak kérdezem.

Azt viszont látjuk, hogy merre járt 3 nappal ezelőtt.

Akkor sem tartotta be a szabályokat, este 10-kor Dombóváron volt, miközben 8-kor még érvényben volt a kijárási tilalom. (Egyébként Dombóváron is volt kaszinó, 2009-ben ki is rabolták, bőven szerepelt a sajtóban is, de ha minden igaz, ez az objektum azóta már bezárt.) És vajon hogy jutott a barátunk Dombóvárra? Talán Volánbusszal. De az is lehet, hogy saját kocsival. Mégpedig ezzel, amiről büszkén posztolta a Facebook-ra 2017 márciusában, hogy “az új játékom”.

Na, ez az a család, amelyik állítólag – Hadházy szerint – mélyszegénységben él. És amelyik még csak azt sem tudta, hogy este 8 után otthon kell maradni. Nyilván a járványról sem hallottak még.

Elég durva, micsoda kamu sztorit épített fel és futtat végig Hadházy Ákos. És az ilyeneket naponta gyártja, szakmányban. Ha vesszük a fáradságot, és utánamegyünk, mindegyikről kiderülhet, hogy tele van hazugságokkal csúsztatásokkal. Kitalálta magának ezt a „hős felderítő”szerepet, egy csomóan meg elhiszik neki. Hol vidéki falvak piacain keresi a korrupciót vagy az eltűnt EU-pénzeket, hol kórházakba akar behatolni, és követeli, hogy emberéletek mentése helyett aktákat adjanak át neki az ott dolgozók, hol pedig sima rendészeti esetekből kreál kisebbségi ügyeket. Ahogy Deutsch Tamás is fogalmazott a Telexnek adott interjújában: Hadházy Ákos egy pszichopata.

Azok a százak, ezrek, akik megosztják egy-egy posztját, és hozzá az az több mint százezer ember, akik követik őt, vajon tisztában vannak-e vele, hogy egy konkrét elmebeteg veszélyes ámokfutásához asszisztálnak?- tette fel írása végén a kérdést Jeszenszky Zsolt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató