2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Hamilton Fülöp herceg helyett DMX-et gyászolta - elvennék tőle a lovagi címet az emberek

Lewis Hamilton számos rajongóját is felbőszítette legújabb tettével. A hétszeres világbajnokot emiatt sokan megfosztanák lovagi címétől.

Január eleje óta a Mercedes hétszeres Forma-1-es világbajnokát Sir Lewis Hamiltonnak is szólíthatnánk, ám a brit is kérte a sportág közösségét, hogy hanyagolják ezt a megnevezést. Már a lovaggá ütés előtt is komoly viták bontakoztak ki a témában, melyeket csak tovább fokoztak a közelmúlt történései.

Csütörtökön tragédia rázta meg a brit királyi udvart: elhunyt Fülöp herceg, II. Erzsébet férje. A szigetország lakóinak többsége a maga módján lerótta kegyeletét az élők sorából 99 évesen távozó elöljáró előtt.

Nem úgy Hamilton, aki Twitteren csak a nap másik híres elhunytjáról, a drogtúladagolás miatt kórházba került amerikai rapperről, DMX-ről emlékezett meg. Az 50 éves előadó halálát szívroham okozta, az orvosok már nem tudták megmenteni életét.

Megsemmisültem DMX halálhírére ébredve. Őt hallgatva nőttem fel, a szavai és a történetei nehéz időkön segítettek át gyerekként, és hálás vagyok a bölcsességéért és a fényért, amit adott. Túl hamar távozott, de bízom abban, hogy békésebb helyre került

 

– írta Hamilton Twitteren és Instagramon, miközben Fülöp hercegről egy szót sem szólt lovagként.

Az elhunyt herceggel kapcsolatban csak pénteken posztolt Instagramra, rövid üzenetet írva egy 24 óráig látható bejegyzéshez.

“Annyira szomorú… gondolataim és imáim a királyi családért szólnak”

A kommentelők nem hagyták szó nélkül a történteket. Többségük beleszállt Hamiltonba, mondván, hogy tiszteletlen a királyi családdal szemben, és jobb lenne, ha önként mondana le lovagi címéről. “Fülöp herceg meghalt, haver. Talán sokkal többet tett a társadalomért, mint DMX!” – írta egy kommentelő, míg egy másik hozzászóló szerint szégyen, hogy meg sem említette a királyi családot méltó módon. “A fiam felnéz rád, de úgy tűnik, mostantól másfelé kell irányítanom.”

Voltak olyanok is, akik megvédték Hamiltont, mondván, hogy nem kell nagy ügyet csinálni az egészből, míg mások szerint nagyon felfújt dolog a királyi család témája. “Sokkoló látni, mennyire a monarchia megszállottja néhány brit polgár.” “A kemény munkájával érdemelte ki a megtiszteltetést. Semmivel sem tartozik a királyi családnak” – írták.

Forrás: Vezess.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató