2021. június 20. - Rafael
EUR : 355.38
USD : 298.31
Időjárás ikon32°19°

Saját gyerekét akarja elvenni egy amerikai szülő

A frigynek szerinte „spirituális, transzcendens célja” van és egyébként is képtelenek gyermeket nemzeni.
 
 

Egy New York-i ember, akinek a nemét nem lehet tudni, el akarja venni saját felnőtt utódát (akinek neme szintén talány) és pert indít a vérfertőzést tiltó törvények megsemmisítése érdekében, hangsúlyozva az, „egyéni autonómia” fontosságát ebben a témában.

A szülő azért akar névtelen maradni, mert amiért kűzd „olyan cselekedet, amelyet a társadalom nagy része morálisan, társadalmilag és biológiailag is visszataszítónak tekint” – áll a bírósági iratokban.

„A házasság tartós köteléke révén két személy, akik akármilyen viszonyban lehetnek egymással, magasabb szintű kifejezést, meghittséget és lelkiséget találhatnak" – érvel a szülő a manhattani szövetségi bíróság április 1-jei keresetében.

A jogi dokumentumok alapján nem lehet meghatározni a szülő és gyermeke nemét, korátt, szülővárosukat vagy kapcsolatuk jellegét.

„A javasolt házastársak felnőttek. A javasolt házastársak biológiai szülő és gyermek. A javasolt házastársak nem képesek együtt szaporodni” – áll a beadványban.

A vérfertőzés a New York-i törvények szerint harmadfokú bűncselekmény, amelyet négy év börtönnel büntetnek és a már megkötött, és vérfertőzőnek minősülő házasságokat semmisnek tekintik, valamint a házastársakat pénzbüntetéssel és hat hónap börtönnel sújtják – írja a New York Post. 

Egy állami fellebbviteli bíróság 2014-ben engedélyezte egy nőnek, hogy házasságot kössön anyja féltestvérével,

de a bíróság abban az ítéletben megjegyezte, hogy a genetikai kapcsolat egyenértékű volt az első unokatestvérekkel és hogy a testvérek és gyerekek közötti házasságra általános borzalommal tekintenek – írta a Post. Az újságnak megszólaló manhattani család és házassági ügyvéd, Eric Wrubel azt mondta, ezt a keresetet soha nem fogják jóvá hagyni.  

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató