2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Bocsánatot kér a színész, mert fehérként Apu hangja volt a Simpson családban

Hank Azaria színész minden indiaitól bocsánatot kért, szerinte szerepe hozzájárult a strukturális rasszizmushoz Amerikában. 

A Guardian arról tudósít, hogy Hank Azaria színész, aki fehérként az indiai származású üzlettulajdonos, Apu hangját adta a Simpson család című animációs sorozatban, azt mondta egy podcastban, hogy bár a sorozat jó szándékok alapján készült, már úgy látja, hogy mégis az hozzájárult a strukturális rasszizmushoz Amerikában.

Hozzátették: a sorozat készítőit azért is kritizálták, mert Apu karaktere egyesek szerint „sztereotíp” és hogy nem fehér emberé volt a hangja. Utóbbi kritikát annak ellenére fogalmazták meg, hogy

a sorozatban minden színész a legkülönbözőbb bőrszínű karakternek kölcsönzi a hangját,

így például Azaria is egyszerre volt Apu, Moe Szyslak, a tisztázatlan származású kocsmáros, a fehér Comic Book Guy és Wiggum rendőrfőnök és a fekete Carl Carlson.

Pedig a sorozat épp a sztereotípiákon élcelődik

Annak ellenére érte kritika a sorozatot, hogy az többek között a sztereotípiákon élcelődik: a sorozat a legkegyetlenebbül a címszereplő családot alkotó „fehér prolikkal” bánik és mindenkit egyformán kiröhög. A színész a podcastban arról beszélt, hogy milyen hosszú ideig nem értette meg, hogy Apu Nahasapeemapetilon megszemélyesítésével mesértheti az indiai származásúakat. De ma már annyira bánja az egészet, hogy

legszívesebben külön-külön kérne az indiaiaktól bocsánatot.
 
 
Forrás: mandiner.hu

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató