2021. június 16. - Jusztin
EUR : 351.26
USD : 289.56
Időjárás ikon28°18°

FeGyőr levelet írt a kínai nagykövetnek, mert "Orbán elüldözte" a CEU-t és kínai egyetemet akar helyette

Nem épülhet meg a Fudan egyetem! Élőben Szél Bernadett-tel és Szabó Szabolccsal a kínai nagykövetség elől - írja a momentumos hazaáruló a Facebookon.

Vergődik Fekete-Győr és a CEU-t siratja:

Levelet írtam a kínai nagykövetnek: 2022 után leállítjuk a kínai egyetemi projektet, ha azt a jelenlegi feltételekkel akarják megépíteni!
 
Orbán Viktor egyre látványosabban viszi Kelet felé Magyarországot: a kínai Fudan egyetem beengedése és a CEU elüldözése világos jelzése annak, hogy a magyar kormánynak fontosabb egy keleti kommunista diktatúra, mint a nyugati szövetségeseink. Fontosabbak nekik a kínai hallgatók a magyar hallgatóknál.
 
A Kínai Kommunista Párt és a Fidesz-kormány háttéralkuja alapján ráadásul úgy próbálják felépíteni a Fudan budapesti kampuszát, hogy a 2022-es kormányváltás idején a „beruházással összefüggő folyamat már ne legyen leállítható". Csakhogy ilyen nincs: minden eszközünk meglesz arra, hogy leállítsuk a projektet, ha a kínai fél nem hajlandó változtatni a feltételeken.
 
Erről írtam levélben Qi Dayu kínai magyar nagykövetnek, és találkozót is kezdeményeztem. Egyértelművé tettem, hogy tisztában vagyunk a szándékaikkal: azzal, hogy ugyanúgy geopolitikai céljaikra használják az egyetemeiket, így az ügynökképzőként is funkcionáló Fudant, mint a Huawei által építendő 5G-hálózatot vagy a 2400 év alatt megtérülő, kínai hitelből épülő Budapest-Belgrád vasútvonalat.
 
Magyarország viszont büszke, nyugati ország, ami sosem lesz anti-demokratikus keleti rendszerek kiszolgálója – a jelenlegi látszattal ellentétben a Fidesz-kormányzás csupán egy átmeneti, zsákutcás időszak Magyarország történelmében.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató