2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

A mérhetetlen LMP felszólította a kormányt: Álljanak el a Fudan Egyetem tervétől!

Az LMP két politikusa Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke és Ferenczi István, az LMP budapesti elnöke a Fudan kínai egyetem tervezett helyszínén mondta el, miért jelent nemzetbiztonsági kockázatot a projekt. Az LMP mindenben támogatja Karácsony Gergely főpolgármester törekvéseit, hogy a beruházás ne valósulhasson meg. Az LMP arra szólítja fel a kormányt, hogy álljon el tervétől és ne építsen kínai hitelből kínai egyetemet a magyarok pénzéből.

A campus olyan kínai hitelből valósulna meg, ami több mint 500 milliárd forint kiadást jelent a magyar adófizetőknek. A kínai egyetem Magyarországra hozatala a kínai gyarmatosítási hatalmi érdekeket szolgálja. Orbán Viktor felelőssége, hogy kiszolgáltatja Magyarország nemzeti szuvenerítását, miközben állandóan a nemzeti függetlenségről beszél.

A Fudan egyetem megépítése azt a ferencvárosi diákvárost lehetetlenítené el, amely több ezer magyar diáknak biztosítana megfizethető lakhatást. A barnamezős beruházásként tervezett diákváros fellépítése mintapéldája lehetne az élhető, autómentes, zöld városrésznek.

Ráadásul a kormány saját Budapesti Fejlesztési Központjának diákváros tervét akarja elkaszálni. Ezek után nem lehet komolyan venni Fürjes Balázs egyik ígéretét sem, hiszen a kormány bármelyik projektet felülírhatja, ha ki akarja szolgáltatni a magyar emberek érdekeit egy idegen ország nagyhatalmi törekvéseinek

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató