2021. június 21. - Alajos, Leila
EUR : 355.38
USD : 298.31
Időjárás ikon31°19°

Kerülni kell az anya és apa szót a melbourne-i iskolákban

A gendersemlegesség nevében arra szólították fel az ausztrál város iskoláit, hogy kerüljék az anya és apa kifejezést.

Az északnyugat-melbourne-i egészségügyi hálózat #SpeakingUpSpeaksVolumes kampányának részeként arra kéri fel az iskolákat, hogy alakítsanak ki gendersemleges mosdókat és koedukált sportcsapatokat. Emellett arra szólítják fel a diákokat, hogy

ne használják az apa és anya megnevezést, hanem helyette szülőként hivatkozzanak a felmenőikre, mert a szülő szó sokkal befogadóbb.

A #SpeakingUpSpeaksVolumes kampány vezetője elmondta, az egész megmozdulásuk célja, hogy támogassák az LMBTQ-gyerekek indentitását.

A támogatásunk megmutatása egyszerű dolgokban rejlik – például a szóhasználatban –, ezek lehetnek a jobbá válás katalizátorai, és gyakran azok a pillanatok hatnak legjobban a közérzetünkre, amelyekről a legkevésbé gondolnánk”

– állítja a kampányvezető, és emiatt tartja fontosnak, hogy „helyesen” nevezzék a szüleiket a gyerekek.

A melbourne-i iskolák már el is kezdték megváltoztatni a nemi identitásra utaló jelzéseket, azaz gendersemleges mosdókat alakítanak ki intézményeikben.

Az a törekvés, hogy a valós nemi identitást kiszorítsák az iskolákból, a Breitbart London portál szerint már nemcsak Melbourne-ben van jelen, Anglia második legnagyobb egyetemén is hasonló kéréssel fordultak a személyzethez.

A „felvilágosult” egyetem azt állítja, hogy

a bináris nemi fogalom (lány/fiú, nő/férfi) hagyományos nemi szerepek kivetülése, de mára már megértettük, hogy néhány ember képes ellenkező neműként vagy genderfluidként definiálni magát”.

A hagyományos családi szóhasználat elleni támadás az Egyesült Államokban is jelen van, ahol egy New York-i magániskolában nem lehet az apa és anya szót használni, helyette a felnőtt, családtag és egyéb kifejezéseket lehet csak mondani.

A Grace Church School 12 oldalas, „Grace Inclusive Language Guide” című írása úgy fogalmaz: „Bár ismerjük a gyűlöletkeltő nyelvet, amely elősegíti a rasszizmust, nőgyűlöletet, homofóbiát és a diszkrimináció egyéb formáit, és iskolai kézikönyveinkben már foglalkozunk ezek megoldásával, úgy gondoljuk, hogy többet is tehetünk annál, mint hogy betiltjuk a gyűlöletbeszédet: használhatunk olyan nyelvi formákat, amelyek barátságos és befogadó teret hoznak létre.”

Az igazgató szerint az, hogy gyereknek vagy felnőttnek hívják az adott embert, nem sérti a nemi identitását, ez a mindennapi tisztelet és megértés jele, hiszen így nem bántjuk a másikat, és nem idegenítjük el magunktól – írta a Breitbart.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató