2021. május 16. - Botond, Mózes
EUR : 356.16
USD : 293.74
Időjárás ikon17°11°

Német igazságszolgáltatás: Futni hagyják a német fiú szír gyilkosát, sőt az áldozat apját kezdték zaklatni

Marcus Hempel a barátnőjével volt bevásárolni Magdeburgban (Kelet-Németország) 2017-ben, mikor négy szír menedékkérő sértegetni kezdte, és közrefogta őket. Egyikük, Sabri H. ekkor többször arcon ütötte Marcust, melytől a földre esett, és betörte a koponyáját a betonon. Néhány nap múlva belehalt a sérülésbe.
 
 
A német bíróság 2 év próbaidőre és 25.000 euró kártérítésre kötelezte a magát kiskorúnak hazudó gyilkost, és még a valódi életkorát sem volt hajlandó megvizsgálni. Sabri számára viszont még ez is túl sok volt, és egy centet sem volt hajlandó fizetni, azt nyilatkozva, hogy se vagyona, se keresete nincs.
 
 
Marcus apja, Karsten Hempel ennek akart utánajárni jogi úton, erre a gyilkos feljelentette őt, hogy meg akarja ölni bosszúból.
 
A helyi rendőrség az apa ellen kezdett nyomozni illegális információgyűjtési módszereket is alkalmazva, valamint felkeresték az építésvezetőként dolgozó férfit a munkahelyén, és a beosztottai előtt kezdték el börtönnel fenyegetni. Karsten szerint egy az egyben a Stasi eljárását alkalmazták.
 
 
Most a rendőrség elismerte a túlkapást, és bocsánatot kért érte, viszont a gyilkos megbüntetése vagy a kártérítés behajtása érdekében továbbra sem tesznek semmit.
 
Forrás: Gerilla - Franciaország végnapjai Fb oldal
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató