2021. június 17. - Alida, Laura
EUR : 351.14
USD : 289.5
Időjárás ikon29°18°

Tizenöt millióra bírságolták meg Gyurcsányék cégét

A Magyar Nemzeti Bank április 9-én kelt határozata szerint 15 millió forintos bírságot szabtak ki az Altus Portfólió Kft.-vel szemben, jogosulatlan pénzügyi tevékenység miatt. Az MNB határozatában azonnali hatállyal megtiltotta az Altus Portfólió Kft.-nek, hogy engedély nélküli pénzügyi szolgáltatást nyújtson – írja a Magyar Nemzet.

Nem ez az első eset, hogy a Magyar Nemzeti Bank piacfelügyeleti eljárás keretében bírságolja meg az Altus Portfólió Kft.-t, mivel 2018 augusztusában szintén jogosulatlan pénzügyi tevékenység miatt ugyanekkora bírságot szabtak ki a Dobrev Klára érdekeltségébe tartozó céggel szemben.

Mint kiderült, négy alkalommal kötött kölcsönszerződést az Altus Portfólió Kft. a Czeglédy Csaba érdekeltségébe tartozó Humán Operátor Zrt.-vel, közel 400 millió forint értékben.

A kölcsönszerződések miatt jelenleg rendőrségi nyomozás folyik, Budai Gyula országgyűlési képviselő pedig büntetőfeljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészégnél.

A kölcsönök vonatkozásában az is felmerült, hogy európai uniós források juthattak Czeglédy cégéhez, Humán Operátor Zrt.-hez, ezért 2021 februárjában Budai Gyula az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz fordult, hogy vizsgálják ki a Dobrev Klára és Czeglédy Csaba közt létrejött gyanús kölcsönszerződéseket.

Mindez kiderül a Magyar Nemzeti Bank határozatából, Budai Gyula országgyűlési képviselő pedig maga számol be az esetről a közösségi oldalára feltöltött videóban, hozzátéve:

– Ez az újabb 15 milliós bírság azt bizonyítja, hogy a Gyurcsány-házaspár semmit sem tanult a múltból, és mindent ugyanúgy folytatnak, ahol korábban abbahagyták.

Forrás: Demokrata, MNO

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató