2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Az igazságügyi orvosszakértő állítja: George Floyd szívritmuszavarok miatt halt meg

George Floyd hirtelen szívritmuszavarok miatt halt meg szívbetegsége következtében – tanúskodott egy igazságügyi orvosszakértő Derek Chauvin volt rendőrtiszt gyilkossági perében, ellentmondva az ügyészség szakértőinek, akik szerint Floyd az oxigénhiánytól halt meg, amikor Chauvin a nyakára térdelt.

Dr. David Fowler, egy korábbi marylandi főorvos szerdán azt mondta, a Floyd szervezetében található fentanil és metamfetamin, valamint a kipufogógázból származó szén-monoxid-mérgezés járult hozzá a 46 éves fekete férfi tavaly májusi halálához.

Mindezek együttesen Mr. Floyd halálát okozták

– mondta.

Az ügyészek szerint Floyd azért halt meg, mert a fehér rendőrtiszt térde 9 és fél percig nyomódott Floyd nyakához vagy nyakrészéhez, miközben a férfi hason feküdt a járdán, a keze meg volt bilincselve, az arca pedig a földhöz nyomódott.

Fowler szerint mindezek a tényezők együttesen azt váltották ki, hogy Floyd szíve keményebben dolgozott, majd aritmia, vagyis rendellenes ritmus következett be, ami miatt a szíve hirtelen leállhatott.

Egy kardiológiai szakértő azonban elutasította azt a feltevést, hogy Floyd szívproblémák miatt halt volna meg, mondván, minden jel arra utal, hogy „kivételesen erős szíve volt” 

Forrás: Blikk

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató