2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Az LMP Kamu Gerit támogatná a miniszterelnök-jelöltek előválasztásán

Az LMP már korábban leszögezte, hogy zöld miniszterelnök-jelöltet kívánnak támogatni. Most az a döntés született, hogy nem akarják megosztani a zöld szavazótábort, ezért amennyiben Karácsony Gergely vállalja a jelölti indulást, akkor az LMP őt fogja támogatni az előválasztáson.

Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke az Egyenes beszédben elmondta, hogy az előválasztás minden technikai kérdésében még nem sikerült megállapodni a pártelnököknek, például az online szavazás körül is vannak kérdések. Szerdán abban egyeztek meg, hogy a következő pártelnöki találkozón minden részletkérdésben dönteni fognak.

Schmuck szerint az nem merült fel, hogy nem lesz online választás, a technikai kérdésekben kell egyezségre jutni - mondta az LMP társelnöke Fekete-Győr András kijelentésére reagálva, miszerint ha nem lesz online választás, akkor akár fel is rúghatják a hatpárti egyezséget.

Az LMP zöld miniszterelnök-jelöltet kíván támogatni, de nem akarják megosztani a zöld szavazótábort, ezért amennyiben Karácsony Gergely vállalja a jelölti indulást, akkor az LMP őt fogja támogatni.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató