2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Kamu Geri ünnepel, szerinte ő késztette meghátrálásra a kormányt Diákváros-ügyben

A valóságban annyi történt, hogy minden halad tovább az eredeti kormányzati tervek szerint. Megvalósul a Diákváros, de jön a Fudan Egyetem is.

Karácsony Gergely főpolgármester közösségi oldalán reagált Fürjes Balázs Diákvárost és a Fudan Egyetemet érintő sajtótájékoztatójára.

Örülök, hogy a határozott kiállásunkkal sikerült meghátrálásra kényszeríteni a kormányt a ferencvárosi Diákváros ügyében. De még nem eléggé”

– írta a főpolgármester.

Mint fogalmazott, „a sebtében megrajzolt terven, ahova a kínai egyetemet berajzolták, az eredeti tervekben diákszállás és a Diákváros irodái szerepeltek”.

Csakhogy a Diákváros tekintetében nincsen semmi változás

Fürjes Balázs sajtótájékoztatóján azonban leszögezte: „a Diákváros tervei érintetlenek”, a Diákváros tekintetében nincsen semmi változás. Mint fogalmazott: a Déli Városkapu fejlesztési terület északi sarkában valójában üzleti-irodai fejlesztéseket terveztek, ennek a helyére kerül majd a kínai kampusz. A Diákváros pedig, aminek épületei az egykori Nagyvásárcsarnok körül és a vízparton lesznek, érintetlen koncepcióval megy tovább. Azaz az eredeti tervek szerint megépül, és 8-10000 kollégiumi helyet biztosít a budapesti magyar egyetemek hallgatóinak.

Tehát a korábbi híresztelésekkel ellentétben a Fudan Egyetem beköltözése nem törli el a Diákváros-fejlesztést.

Karácsony Gergely arról is írt, hogy „elvi kifogása van” a Fudan Egyetem ellen, mert „nem szeretném, ha a gyerekeinket több mint 500 milliárddal adósítanák el csak azért, mert a magyar kormány kiszolgálja a kínai befolyásszerzést Európában”. Fürjes Balázs államtitkár szerint érthető, hogy előítéletesen fogadjuk a hétköznapokban, ami keletről jön. De az már a múlt, a jövő Ázsiáé, a XXI. század nyertese Ázsia lesz – fogalmazott. Rámutatott: a Fudan a világ 34. legjobb egyeteme.

Forrá: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató